Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Održan simpozij na temu ozljeda i oštećenja sustava za kretanje

U organizaciji Odjela za fizioterapiju Sveučilišta Sjever u Varaždinu i suorganizatora Specijalne bolnice za ortopediju i traumatologiju Akromion u prostoru Sveučilišnog centra Varaždin održan je simpozij Gdje prestaje konzervativno, a započinje operacijsko liječenje u koštano-zglobno kirurgiji.  Simpozij je obuhvaćao tematska područja ozljeda i oštećenja sustava za kretanje.

Simpozij je otvorio uvodnim riječima dobrodošlice prorektor za financije i opće poslove prof. dr. sc. Goran Kozina koji je naglasio da je ovo prvi ovakav simpozij na Sveučilištu Sjever koji je organizirao Odjel fizioterapije. Osim nastavnika Odjela za fizioterapiju u organizaciji  su aktivno  sudjelovali i studenti fizioterapije te na taj način dobili priliku participirati u svim segmentima stručnog skupa.

Mnogobrojnom auditoriju se obratila i zamjenica župana Silvija Zagorec koja je istaknula kako Sveučilište Sjever i zdravstvene ustanove kojima je Varaždinska županija osnivač imaju odličnu suradnju. Dok je predsjednica Hrvatske komore fizioterapeuta Mirjana Grubišić mag. physioth. između ostalog čestitala Sveučilištu Sjever na prvom simpoziju u Varaždinu i razvoju studija fizioterapije.

Interesantnu temu „Od reparacije zglobne hrskavice do endoproteze“ koju je izlagao je prof.dr.sc. Miroslav Hašpl , potaknula je kod mnogobrojnog auditorija vrlo zanimljiva pitanja i diskusiju, kao i tema koju je prezentirao dr.sc. Denis Tršek „Ozljede prednjeg križnog ligamenta i meniska koljena“.

U prvom djelu simpozija Tomislav Lauš, bacc.physioth. je potaknuo fizioterapeute i studente fizioterapije na diskusiju na temu „Rehabilitacija koljena“, koja se nastavila i u pauzi.

Sa aktualnom temom i problematikom „Liječenje oštećenja tetivno-koštanih spojeva“ upoznao nas je dr.sc. Hrvoje Klobučar, dok je Borna Strahonja, dr.med. izlagao temu vezanu za „Prijelome zamora i sindroma prenaprezanja“. Za kraj simpozija liječnica Aida Filipčić, dr. med. izlagala je temu „Rehabilitacija mišićno-tetivnih ozljeda“ nakon koje je krenula zanimljiva i stručna diskusija sa auditorijem i ostalim liječnicima Specijalne bolnice za ortopediju i traumatologiju Akromion koji su sudjelovali na simpoziju kao predavači.

Auditorij je bio sastavljen od liječnika, fizioterapeuta, medicinskih sestra i tehničara, studenta smjera  fizioterapije i drugih pojedinaca koji su bili zainteresirani za navedena predavanja.

Simpozij  Gdje prestaje konzervativno, a započinje operacijsko liječenje u koštano-zglobno kirurgiji bodovan je od strane Hrvatske komore fizioterapeuta, Hrvatske komore medicinskih sestara i Hrvatske liječničke komore, a svi sudionici su bili oslobođeni kotizacije, te su im po završetku simpozija uručene potvrdnice za aktivno ili pasivno sudjelovanje.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI