Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
UDRUGA PESKI - ART

Održana je 11. likovna radionica u čast generala Markača

U Đurđevcu na Peskima u domu Mladen Markač u subotu je održana 11. likovna radionica Peski-Art 2023. Đurđevac. Likovna je to radionica koja se održava u sklopu manifestacije Podravina svojemu generalu s ciljem obilježavanja značajnih datuma novije hrvatske povijesti, a u čast rođena Đurđevčana, heroja Domovinskog rata generala Mladena Markača.

Likovna radionica započela je intoniranjem hrvatske himne Lijepa naša te odavanjem počasti poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima, a sudionike i goste je na početku pozdravio Franjo Mihočka, predsjednik udruge Peski-Art Đurđevac.

Na likovnoj radionici sudjelovalo je pedesetak likovnih umjetnika, a lijepo vrijeme i ugodna atmosfera poticajno su utjecali pa su, radeći na otvorenom ispred Doma Mladen Markač, članovi udruge stvorili pedesetak likovnih djela koje će nakon opremanja i priredbe Podravina svojemu generalu organizatori pokloniti u grad Sinj, Veteranskom centru Podružnici Sinj.

U ime pokrovitelja Ministarstva hrvatskih branitelja RH zatvaranju radionice nazočila je izaslanica potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelj Tome Medveda, voditeljica područnog ureda u Koprivničko-križevačkoj županiji Tatjana Mihaldinec.

Radionicu je posjetio i general Mladen Markač, koji je prilikom zatvaranja radionice sudionicima uručio zahvalnice i svakome osobno zahvalio. Kao posebni gosti na radionici su bili i članovi udruge HVIDRA Petrinja, a sudionike i organizatore zabavili su svojim dolaskom i svirkom TS Podravski bećari.

FOTO Grad Đurđevac

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

uzroci uzimani još u travnju ove godine

S tržišta se hitno povlači vrlo ukusna i popularna namirnica, a razlog je vrlo zanimljiv

TRADICIONALNO DOBAR ODAZIV

FOTO/VIDEO Brojni su došli na dobrotvorni koncert i prilogom podržali borbu protiv raka

TREĆA IZLOŽBA U KOPRIVNICI

FOTO/VIDEO Dvjestotinjak golubova, grlice, kanarinci, papige i zečevi preplavili Dom željezničara

KOPRIVNICA SE VRIJEDNE NEKRETNINE IPAK NEĆE RIJEŠITI

‘Merićeva’ zgrada ipak neće na prodaju! Još jednu građevinu u strogom centru čeka obnova

FERENČINA UOČI DOLASKA PRVAKA

‘Dinamo čeka teža utakmica nego u Kazahstanu, jer smo mi trenutno bolji od Astane’

Na stanici u Koprivnici pokupila ga je policija

Pijani putnik u vlaku fizički nasrnuo na mladu kondukterku

Upišite pojam koji želite pretraživati