Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Održana likovna kolonija na Vinskoj cesti

U okviru projekta ”Cross-border wine routes 2” prošli tjedan održana je likovna kolonija na Vinskoj cesti Križevci-Kalnik-Orehovec u organizaciji Grada Križevaca, u suradnji s Križevačkim likovnim krugom te Općinom Kalnik i Općinom Sveti Petar Orehovec.

Trodnevno tematsko slikarsko druženje organizirano je na lokacijama na Kalniku, u Svetom Petru Orehovcu te Širokom Brezju u okolici Križevaca pod vodstvom profesora i slikara Zorana Homena, a sudjelovali su slikari iz Hrvatske i Mađarske, i to Ana Budija, Ivka Kajganić, Ivan Kovačec, Đurđa Požgaj, Željka Rašidović, Katarina Sinjeri, Zdenka Vrabec, Alexandra Bagó, Péter Domján, Lajos Géczi, Viktória Geröly, Gyöngy Kalmár, Renáta Lengyel i Dániel Ollé.

Cilj likovne kolonije, koja je okupila iskusne slikare, kao i tečaj slikanja za početnike, ponuditi je nova događanja na Vinskoj cesti Križevci-Kalnik-Orehovec radi povećanja prepoznatljivosti Vinske ceste, privlačenja većeg broja posjetitelja i podizanja razine turističke potrošnje.

Slike nastale na likovnoj koloniji bit će predstavljene na izložbi u Križevcima povodom Martinja te potom trajno postavljene u suradnji s Likovnom galerijom.

FOTO: Krizevci.hr

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI