Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Održana početna konferencija projekta „Zaposli pa pomozi 3“

Dana 13. prosinca 2022. godine održana je početna konferencija projekta „Zaposli pa pomozi 3“ koji se provodi u okviru Programa zapošljavanja žena „Zaželi“, financiranog iz Europskog socijalnog fonda Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Korisnik bespovratnih sredstava u ovom je projektu Općina Novigrad Podravski, dok su projektni partneri Općina Koprivnički Ivanec, Općina Hlebine, Općina Rasinja, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci i Centar za socijalnu skrb Koprivnica.

Cilj projekta je unaprijediti radni potencijal žena s nižom razinom obrazovanja radi ublažavanja posljedica njihove nezaposlenosti te povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika i potaknuti njihovu socijalnu uključenost na području četiri općine Koprivničko-križevačke županije. Ovim projektom od 1. prosinca 2022. godine zaposleno je ukupno 18 žena koje će se u idućih šest mjeseci brinuti za 113 krajnjih korisnika – starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Ukupna vrijednost projekta je 889.920,00 kuna, a trajanje projekta je osam mjeseci.

Silvia Zlatar, voditeljica projekta

Na početku konferencije projekta prisutnima se obratila voditeljica projekta gospođa Silvia Zlatar te izložila ciljeve i aktivnosti projekta. Nakon toga, prisutne je pozdravio općinski načelnik Općine Novigrad Podravski gospodin Zdravko Brljek i zahvalio Koprivničko-križevačkoj županiji i PORA-i Regionalnoj razvojnoj agenciji Koprivničko-križevačke županije na stručnoj podršci i pomoći, kao i svim ostalim partnerima ovog hvalevrijednog projekta značajnog za lokalnu zajednicu. Zatim se prisutnima, kao predstavnica prisutnih općina, obratila općinska načelnica Općine Đelekovec gospođa Lara Samošćanec. Uime Hrvatskog zavoda za zapošljavanje prisutnima se obratila gospođa Maja Petak, voditeljica Ispostave Koprivnica koja je istaknula važnost ovog projekta koji je doprinio da je čak 18 teško zapošljivih žena pronašlo zaposlenje. Uime Centra za socijalnu skrb Koprivnica obratila se voditeljica odjela gospođa Melita Pongrac koja je naglasila važnost uspješne suradnje Centra s lokalnom samoupravom u postizanju cilja brige za starije i nemoćne osobe s područja općina svih partnera u projektu. Ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ Melita Birčić istaknula je kako su projekti iz Programa zapošljavanja žena ZAŽELI zaživjeli i prepoznati među stanovništvom te su iznimno dobro prihvaćeni i od strane samih korisnika, odnosno starijih i nemoćnih osoba s područja naše županije, što dokazuje i sve veći broj korisnika, a i gerontodomaćica uključenih u njih. Na kraju se prisutnima obratio zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije gospodin Ratimir Ljubić te istaknuo značaj ovog projekta za pripadnice ciljane skupine, krajnje korisnike i cjelokupnu zajednicu.

Zaposlene žene koje će se brinuti za starije i osobe u nepovoljnom položaju.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Općine Novigrad Podravski.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

IZLET

FOTO Virovski umirovljenici hodočastili u Mariju Bistricu

iskustvo pacijenta

Milka (70): “Popiknem se kad me tlak ošine pa ljudi misle da se baba napila!”

EDUKATIVNO DRUŽENJE

FOTO Mališani saznali kako se pravilno peru zubi

UNATOČ TEŠKOM INVALIDITETU NE ODUSTAJE OD SVOG VRTA

VIDEO Vesna je lebdjela između života i smrti te ostala nepokretna: “Svjetlo na kraju tunela je stvarno”

MISLI NA ZDRAVLJE

Biljka koja liječi sve, od glave do pete: Raste svuda oko nas, a nemamo pojma koliko vrijedi

misli na zdravlje

Ovo je najljekovitiji začin na svijetu: Ima snažno antikancerogeno djelovanje

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati