Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Održana skupština uzgajivača svinja: Trendovi su sve negativniji

U prisustvu 80-tak članova Udruge i ostalih uzvanika, u Malom Bukovcu održana je redovita godišnja skupština Udruge uzgajivača svinja Varaždinske županije.

Udruga je ujedno proslavila i svoju 20. godišnjicu djelovanja. Tom prigodom predsjednik Udruge Damir Jagić je istaknuo kako uzgajivači svinja rade u sve težem okruženju i danas se uzgojem svinja bave samo najžilaviji i najuporniji.

– Negativni trendovi su i dalje prisutni. Svinjogojska proizvodnja značajno se promijenila tijekom nekoliko posljednjih desetljeća, a u posljednje dvije-tri godine na našem područja tom proizvodnjom prestalo se baviti oko 25 posto proizvođača. Nastavljen je trend smanjenja ukupnog broja svinja, ujedno se suočavamo i s padom prodajnih cijena svinja i rastom cijena repromaterijala – rekao je Jagić.

– Svjedoci smo da je iz godinu u godinu sve teže održati svinjogojski uzgoj. Stoga vas pozivam da se javite na Javni poziv Varaždinske županije za bespovratne potpore u poljoprivredi, ali i da pratite natječaje resornog ministarstva kako bi mogli prije svega zadržati opseg proizvodnje a i isto tako unaprijediti svinjogojski uzgoj – napomenuo je pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša dr. sc. Dragutin Vincek.

FOTO: Varaždinska županija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI