Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Održana završna konferencija projekta Brižne žene Podravske 2

Općina Kalinovac u Društvenom domu u Kalinovcu organizirala je završnu konferenciju projekta Zaželi- faza II Brižne žene Podravske 2. Osim nositelja projekta, konferenciji su prisustvovali predstavnici partnera na projektu Općine Ferdinandovac, Molve, Novo Virje, Podravske Sesvete, Centra za socijalnu skrb Đurđevac, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, područni ured Križevci, žene koje su bile zaposlene na projektu, ravnateljica PORE Koprivničko- križevačke županije, ravnateljica Učilišta Pouka, te zamjenik župana Koprivničko- križevačke županije Ratimir Ljubić koji je čestitao Općini Kalinovac na trudu u ostvarenju svih dosadašnjih projekata, te poželio uspjeh i obećao daljnju podršku u budućim projektima, kao i drugi uvaženi gosti.

Ugovor o financiranju projekta potpisao je dana 30. lipnja 2021. općinski načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota. Ovim projektom osnažen je i unaprijeđen radni potencijal teže zapošljivih žena s nižom razinom obrazovanja, zapošljavanjem u lokalnoj zajednici koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva, te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povezati razinu kvalitete života krajnjih korisnika. Projektom se zaposlilo 16 žena na razdoblje od 12 mjeseci. U drugom dijelu projekta Zaželi žene su krenule sa radom u rujnu 2021. i brinule o ukupno 112 krajnjih korisnika do kolovoza 2022. Svakodnevno su pomagale korisnicima u obavljanju kućanskih poslova, održavanju okućnice, održavanju osobne higijene korisnika, davale su podršku korisnicima kroz razgovore i druženja. Uz to, pomagale su im u ostvarivanju različitih prava, odnosno dostavi lijekova, dostavi i plaćanju računa i slično.

Ispred Učilišta Pouka iz Koprivnice obratila se i ravnateljica Jasmina Sinovec koja je čestitala ženama na uspješno obavljenim edukacijama za zanimanja pripremateljica jednostavnih jela, te im podijelila njihova zaslužena uvjerenja o osposobljavanju.

Prisutnima se obratio i općinski načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota koji je uputio čestitke svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta, te se nada da će i druga faza projekta Zaželi također dobiti nastavak, obzirom da je ovo odlično prihvaćen projekt Europske unije. Uspješnost projekta pokazuje i činjenica da je u okviru obje faze Poziva „Zaželi“ od prosinca 2017. do srpnja 2021. godine financirano ukupno 746 projekata ukupne vrijednosti 1,8 milijardi kuna. Kroz projekte je ugovoreno zapošljavanje više od 14 tisuća žena koje su pružale uslugu potpore i podrške za gotovo 79 tisuća starijih i nemoćnih osoba.

Općina Kalinovac prijavila je i nastavak Zaželi- fazu III te se nadaju pozitivnom odgovoru.

Projekt „Brižne žene Podravske 2“ Zaželi- faza II financiran je u potpunosti iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta je 1.484.430,00 kuna, a provedba je 18 mjeseci.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Općine Kalinovac

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Povećanje primanja i datum isplate

HZMO ima važnu obavijest za sve umirovljenike

SALMONELA

U hrani za pse otkrivena opasna bakterija

PRIJEVARA U TIJEKU

HZZO objavio važno upozorenje za umirovljenike!

Upravo objavio HALMED

Iz prodaje se povlači poznati lijek. Sumnja se u njegovu neispravnost

JESTE LI ZNALI?

Ovo je najzdravija krvna grupa

JESTE LI ZNALI?

Popularna plava Nivea pravi je lijek za mnoge zdravstvene probleme

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati