Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Održani drugi Kalnovečki razgovori

U društvenom domu u Kalinovcu u četvrtak su se održali drugi po redu „Kalnovečki razgovori“ u znak sjećanja na lik i djelo prof. Ivana Goluba, kalnovečkog sina, svećenika i književnika. Na ovogodišnju manifestaciju prijavilo se ukupno pet škola s područja županije: Osnovna škola Ferdinandovac, Osnovna škola Đurđevac, Osnovna škola prof. Franje Viktora Šignjara Virje, Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci te škola domaćin Osnovna škola Ivan Lacković Croata Kalinovac.

Učenici i mentori mogli su se prijaviti za sudjelovanje u dvije kategorije, i to u kategoriji stripa i kategoriji igrokaza. Kalinovačku školu predstavljali su učenici u obje kategorije: učenici 2. razreda (Jakov Hodalić, Darian Sobota, Luka Špoljar i Rene Lugarov) predstavili su se igrokazom Idemo v gorice pod budnim okom učiteljice mentorice Jasminke Stankir.

Učenice 5. razreda Barbara Dautanec i Lara Štefanec te učenica 7. razreda Emili Ivandija predstavile su svoje stripove. Mentorica učenicama bila je učiteljica hrvatskog jezika Kristina Domović. Nakon predstavljanja svih igrokaza i pregleda svih stripova prosudbeno povjerenstvo svima je uručilo priznanja za sudjelovanje te pohvalilo uloženi trud. Organizatori i idejni začetnici ovog susreta u literarno-dramsko-likovnom izričaju su Kulturna udruga Tomislav Franjić i Osnovna škola Ivan Lacković Croata Kalinovac uz pokroviteljstvo Općine Kalinovac.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ONA JE JEDNA OD 2399 HRVATA ROĐENIH NA RIJEDAK DATUM

Dunja je šesnaestogodišnjakinja koja danas slavi svoj četvrti rođendan

Već će ove godine stvarati hlad

Radnici Komunalca bolesne lipe zamijenili stablima javora

Snimio čitatelj

FOTO U Golu je stigla prva roda!

OPET KOMADIĆI METALA

Lidl povlači popularni prehrambeni proizvod i vraća kupcima novac

KAMO U NEDJELJU?

Ladies night na Bazenima Cerine

TRAŽITE POSAO?

Možda je ovo idealna prilika za Vas!

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati