Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Zašto je jedan prigorac prestao plaćati zakup?

Odvjetnici će ga koštati više nego državna zemlja

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

– Prigorski poljoprivrednik morat će u državni proračun uplatiti ukupno 1230 eura jer se na sudu ispostavilo da nije plaćao zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države. Ovaj će iznos sigurno i narasti, s obzirom na to da od spornih 2017., 2018. i 2019. godine teku i kamate.

Država je tužila ovog poljodjelca za ukupno 4450 kuna, što znači da za svaku godinu zakupa mora platiti 1480 kuna. Na kraju je i uspjela u tužbi, no moći će si naplatiti tek 3997 kuna ili 530 eura. Ovog će poljoprivrednika u konačnici više koštati sudski troškovi koji iznose 696 eura. Spor je pokrenut jer do 1. rujna za tekuću godinu nije uplatio po 1480 kuna, i tako tri godine u nizu.

– Obratili smo mu se sa zahtjevom za mirno rješenje spora, no do mirnog rješenja spora nije došlo – rekli su pravni zastupnici RH.

– Istina, sklopio sam ugovor o zakupu, no sigurno sam platio iznose za 2017., 2018. i 2019., a to se vidi iz financijske kartice gdje je vidljiva uplata za te tri godine. Morat ću pronaći i uplatnice. Nismo se mirno dogovorili baš zato što znam da sam ih platio – branio se ovaj poljoprivrednik.

Svjedok u postupku, načelnik Općine Gornja Rijeka Darko Fištrović, rekao je kako zna da je tuženi uzeo u najam poljoprivredno zemljište. No, istaknuo je da Općina na tom zemljištu nije ništa radila, niti objekte niti cestu koju spominje tuženi, dodajući da se tijekom cijelog vremena u kojem je koristio parcelu nije dolazio k njima u Općinu buniti da ga netko ometa.

Inače, kako je potvrdio vještak, na dijelu tih nekretnina postoji put i nogometno igralište, a radi se površini od 4107 kvadratnih metara te okretište od 1665 kvadrata; ukupno je to 5673 četvornih metara. – Već sam 25 godina u zakupu tog poljoprivrednog zemljišta i po prijašnjim ugovorima, a drugi sam ugovor potpisao u studenom 2011. godine. Inače, zakupnina je bila 1480 kuna, a površine koje su navedene u ugovoru nisu sad stvarno te površine, jer dok su se gradili putovi površine su smanjene, napravljena su tri nova puta pa je stvarna površina manja, a napravili su i igralište i autobusno okretište – naveo je poljoprivrednik tijekom postupka.

FOTO: pl

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

završena je prva faza projekta

Starinska voćka zasađena u još dva podravska mjesta

PRVA FAZA UREĐENJA JE U TIJEKU

Radnici Komunalca posadili više od 100 stabala na groblju u Goli

Podravski na mjestu događaja

FOTO: Beživotno tijelo starijeg muškarca pronađeno pored automobila nedaleko od Koprivnice

radovi vrijedni 132 tisuće eura

FOTO Općina je modernizirala 270 metara nerazvrstane ceste

razigran i rastrčan iako se uvelike razlikuje od ostalih pasa

FOTO/VIDEO Tronožni psić Jacky pravi je lajavi veseljak!

stvarat će prijeko potreban hlad

Na dječjem igralištu posađene lipe i likvidambri

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati