Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Oglasili se iz Pevexa: Zdravko Pevec laže, imamo sva prava na ime

Nakon priopćenja za medije koje je poslao bivši vlasnik trgovačkog lanca Pevec, koji danas posluje pod imenom Pevex, nije trebalo dugo da iz tvrtke pošalju demantij.

Iz tvrtke Pevex tako poriču istinitost Pevecovih tvrdnji, vezanih uz pravo na sam naziv tvrtke, koji se ne kosi s pravima vezanih uz intelektualno vlasništvo.

– Kompanija je pod imenom PEVEX d.d. upisana u sudski registar i sukladno tome posluje i sudjeluje u pravnom prometu. Isto tako, tvrtka PEVEX d.d. je ovlašteni nositelj ukupno 16 žigova, od toga su tri žiga Pevec i dva Pevex te je kao takva upisana u registar žigova – napominju iz tvrtke, nadodavši kako je ta činjenica provjerljiva putem javno dostupnog servisa e-Registri industrijskog vlasništva..

U priopćenju također navode kako je Pevec iskrivio činjenice, istaknuvši kako je on tvrtci prema presudama još i dužan 700 tisuća eura.

– Svjesno manipulirajući medije jer nema na sebi financijske imovine pa samim time niti odgovornosti, Zdravko Pevec koristi medije kao polugu ostvarivanja svojih interesa čineći pritom veliku štetu tvrtki PEVEX d.d – navode u priopćenju, podsjetivši kako su između Peveca i tvrtke u tijeku po jedan ovršni postupak, dva parnični postupka i devet upravnih sporova.

– Vezano za žigove PEVEX koje je zaštitila i registrirala tvrtka PEVEX d.d., u tri je postupka Zdravko Pevec odbijen sa zahtjevom, dok mu je u dva prihvaćen zahtjev pred Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo te je tvrtka PEVEX d.d. pokrenula upravne sporove. Nijedan postupak nije pravomoćno okončan – napominju, uz navode kako će kao nositelj žigova i dalje koristiti sve žigove PEVEC i PEVEX koje je zaštitila sama tvrtka i koji su upisani u registar žigova.

Iz tvrtke napominju kako je protiv bivšeg vlasnika u tijeku cijeli niz postupaka, među kojima se ističe i sprječavanje dokazivanja i krivotvorenja isprava, ugovora u kojem je Zdravko Pevec potpisnik za obje ugovorne strane.

– Radujemo se svačijem poslovnom uspjehu pa tako i uspjehu gospodina Zdravka Peveca u nadi da će biti u mogućnosti ispuniti svoje obveze prema tvrtki PEVEX d.d. koje danas prelaze iznos od 700.000 eura – zaključuju iz tvrtke.

FOTO: Arhiva

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI