Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ogorčeni stanari: Zbog akacije i raslinja stalno moramo paziti da ne oštetimo aute

Stanarima Goričke ulice u koprivničkom prigradskom naselju Kunovec Breg probleme stvaraju zapuštene parcele uz samu prilaznu cestu u njihovoj ulici. Uz bankinu na više mjesta na samu cestu počelo se širiti visoko raslinje i akacija pa stanari, kao i svi koji im dolaze u posjet, moraju dobro paziti da ne ogrebu aute. U više navrata, ističe Terezija Krapinec Zebec, na taj problem upozorili su gradsko komunalno redarstvo.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Uz samu bankinu površine su u gradskom vlasništvu, a ima i zapuštenih privatnih parcela s kojih se također širi raslinje i akacija. Osobno sam triput zvala komunalnog redara, ali ništa nije učinjeno da se naš problem riješi – žali se Terezija Krapinec Zebec.

Vlasnike privatnih parcela, dodaje ona, trebalo bi novčano kazniti jer ih se samo na taj način može prisiliti da redovito održavaju svoju imovinu.

– Neprihvatljivo je da se ni Grad ne brine za izgled bankina. U našoj ulici nema asfalta nego je podloga šljunčana, ali to nam ne smeta toliko koliko nam je trn u oku akacija i raslinje na samoj cesti. Kad se dva auta mimoilaze, nemoguće je da jedan ne zahvati tu akaciju. Uređenje ne zahtijeva prevelika financijska izdvajanja niti bi oduzelo previše vremena – kaže Terezija Krapinec Zebec.

U slučaju da netko od stanovnika ošteti svoj auto, ističe ona, sigurno mu osiguranje neće podmiriti štetu.

– Dosta nam je toga da moramo stalno paziti da se ne mimoilazimo na mjestima gdje su površine uz bankinu neuređene i krajnje je vrijeme da Grad učini nešto po tom pitanju – ističe Terezija Krapinec Zebec.

U gradskoj upravi kažu kako se uređenje prohodnosti puta u Goričkoj ulici u Kunovec Bregu obavlja redovno od strane Kominga. – Sljedeći prolaz za prohodnost putova u Kunovec Bregu bit će tijekom ovog tjedna, a obuhvatit će i malčiranje raslinja uz putove – navode u gradskoj upravi.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

lokomotiva pala u vječitom derbiju

Bravo! Šampanjac se može staviti na hlađenje, pehar se nakon dvije godine vraća u Koprivnicu

Al' se danas dobro jelo baš

FOTO Bregovska pita uoči današnje manifestacije čuvala se pod tri ključa

NOVI PODACI O BDP-U PO STANOVNIKU OTKRILI BOLNU ISTINU

Hrvatska se razvija duplo brže od naše županije. Gdje smo zapeli?

U TEŠKOJ PROMETNOJ NESREĆI OZLIJEĐENE DVIJE OSOBE

FOTO/VIDEO: Mladi vozač kombija izazvao težak frontalni sudar Audija i Škode

DINO, MARIO I GORdan OTKRILI SU NAM DETALJE

VIDEO Na zgradi HEP-a sutra će osvanuti impresivan grafit

DOJAVA O POŽARU U TRGOVAČKOM CENTRU

UPRAVO Panika u Eurospinu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati