Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ogorčeni Stjepan: Obećali su izmjestiti hidrant, a sad me traže 5000 kuna!?

Stjepan Palaš iz Sigeca, naselja na području općine Peteranec, već duže pokušava s Koprivničkim vodama dogovoriti izmještanje hidranta ispred svoje kuće. Hidrant je, kaže Stjepan, postavljen prije 16 godina prije nego što je on obnovio kuću, a sad mu predstavlja problem za prilaz autom jer je na dijelu kolnog ulaza. Na tom istom mjestu, dodaje Stjepan, bio je postavljen i stup električne mreže s javnom rasvjetom, a s Elektrom je bez problema dogovorio njegovo izmještanje.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Potrebno je samo izmjestiti hidrant za pet metara ulijevo ili udesno. U Koprivničkim vodama su mi obećavali da će ga izmjestiti, a kako se sad gradila kanalizacijska mreža, bila je idealna prilika, no hidrant je ostao na istom mjestu – priča nam Stjepan Palaš.

rpt

Prije četiri mjeseca, kaže on, ponovno je uputio zahtjev za izmještanje hidranta, a tad je dobio odgovor da, ako želi da se hidrant izmjesti, mora snositi troškove od 5000 kuna, što je za njega neprihvatljivo.

– Nije mi jasno zašto sad traže novac od mene, a prije su mi obećavali da će ga izmjestiti o svom trošku. Zbog tog hidranta sam oštetio auto jer se mora dobro paziti kad se skreće u dvorište ili mjesto na koje parkiram. I kad traktorom dolazim doma s „mekote“ moram dobro paziti jer mora prijeći na drugu stranu ceste da bih mogao „zavrnuti“ u dvorište. To znači da skrećem udesno, a trebao bih dati lijevi žmigavac zbog prelaska na drugu stranu ceste čime ugrožavam prometnu sigurnost. Žalosno je da se u Koprivničkim vodama „igraju“ sa mnom te da sad odjedanput traže da sam snosim troškove izmještanja hidranta – zaključio je Stjepan Palaš.

U Koprivničkim vodama ističu kako je tijekom prošle godine gospodin Stjepan Palaš dostavio zahtjev za izmicanje hidranta koji se nalazi ispred obiteljske kuće. Hidrant je, kažu, ugrađen na katastarskoj čestici koja je u naravi javna površina, odnosno javna cesta.

– Hidrant je ugrađen u sklopu izgradnje sustava javne vodoopskrbne mreže 2006. godine za koju je izdana pravomoćna građevinska dozvola, a 2008. godine i uporabna dozvola što znači da je hidrant ugrađen sukladno svim uvjetima javnopravnih tijela koja su dala uvjete i suglasnost za izgradnju sustava javne vodoopskrbne mreže te je ugrađen i pozicijski prilagođen sukladno situaciji na terenu iz 2006. godine – navode u Koprivničkim vodama.

Stjepan Palaš je, dodaju, nakon izgradnje javne vodoopskrbne mreže obavljao niz zahvata u prostoru, od dogradnje stambene građevine i uređenja kolnih ulaza pa je nastala njegova potreba za izmicanjem hidranta.

– Ti poslovi na građevinskim i monterskim radovima te potrebnom materijalu iziskuju određena financijska sredstva koje Koprivničke vode ne planiraju snositi. Ako postoji potreba gospodina Palaša za prilagođavanjem položaja hidranta novonastaloj situaciji njegove nekretnine na terenu, dana mu je mogućnost da se ti radovi izvedu o njegovom trošku, što je on odbio – zaključili su u Koprivničkim vodama.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

đurđevčanin ističe da je osuđen unatoč brojnim nepravilnostima

VIDEO Mario: “Događaju se čudne stvari. Fotografije i dokumenti nestaju, svaka mi je žalba odbijena”

KORISNE INFORMACIJE

HŽPP: U ovim slučajevima putnici imaju pravo na povrat novca

Sadržajno prijepodne u Đurđevcu

FOTO/VIDEO Podravska Sahara dobila nove stanare, topovi zapucali u pozdrav proljeću

FINI PLODOVI PROLJEĆA

Ovo popularno voće lijek je za visoki krvni tlak

PROTIV 34-GODIŠNJAKA PODNESENA KAZNENA PRIJAVA

Podravec lažno prijavio pucnjavu. Mogao bi u zatvor

u ludbregu se na desetak lokacija gradi stotinjak stanova

Stanovi jeftiniji nego u Koprivnici, kupuju ih mladi domaći ljudi


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati