Ogorčenje u predgrađu: Iz telekoma nikako nisu našli vremena popraviti srušeni stup

Posljedice nevremena koje je prije deset dana pogodilo koprivničko područje još uvijek osjećaju stanari dijela Ulice Močile. Olujni vjetar srušio je stup telekomunikacijske mreže na parkiralištu uz crkvu i župni ured, a unatoč pritužbama stanovnika stup „leži“ na istom mjestu. Zbog toga pojedina kućanstva imaju problema s pristupom „fiksnom“ internetu.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Žalosno je da se punih deset dana iz telekoma još uvijek nisu udostojili popraviti srušeni stup. Čak dio mreže prolazi tik iznad stabala obližnjeg voćnjaka i naslonjen je na ogradu, ali ni to Hrvatskom telekomu nije dovoljno da sanira kvar – žali se Draženka.

Odmah nakon nevremena, dodaje ona, služba za korisnike Hrvatskog telekoma obaviještena je da je srušen stup u Ulici Močile.

– Od nas se traži da redovito plaćamo račune, a kad oni trebaju obaviti svoj dio posla, mi moramo čekati danima. Mi nemamo tu mogućnost kao oni da ih ovršimo zbog kvalitete usluge koju sad već deset dana ne možemo koristiti – kaže Draženka.

Srušeni stup, ističe pak Danica, prava je prepreka na parkiralištu, što stvara probleme vjernicima koji dolaze na mise.

– Stup je blokirao nekoliko parkirnih mjesta, a vozači moraju paziti da ne zahvate kabel od mreže. Stvarno je nepojmljivo da danima srušeni stup nije vraćen na svoje mjesto – kaže Danica.

U Hrvatskom telekom na naš su upit odgovorili…

-Uslijed izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta došlo je do oštećenja telekomunikacijskog stupa radi čega je troje korisnika iz ulice Močile ostalo bez mogućnosti korištenja fiksnih usluga. S obzirom na povećan broj smetnji prouzročenih nevremenom, njihov otklon je potrajao duže od očekivanog te je korisnicima iz ulice Močile usluga omogućena u subotu, 4. lipnja, a tijekom dana bit će dovršena i sanacija telekomunikacijskog stupa. Tijekom same zamjene stupa postoji mogućnost kratkotrajnih poteškoća u korištenju usluga – poručili su prije nekoliko dana.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI