Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ogorčenje u predgrađu: Iz telekoma nikako nisu našli vremena popraviti srušeni stup

Posljedice nevremena koje je prije deset dana pogodilo koprivničko područje još uvijek osjećaju stanari dijela Ulice Močile. Olujni vjetar srušio je stup telekomunikacijske mreže na parkiralištu uz crkvu i župni ured, a unatoč pritužbama stanovnika stup „leži“ na istom mjestu. Zbog toga pojedina kućanstva imaju problema s pristupom „fiksnom“ internetu.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Žalosno je da se punih deset dana iz telekoma još uvijek nisu udostojili popraviti srušeni stup. Čak dio mreže prolazi tik iznad stabala obližnjeg voćnjaka i naslonjen je na ogradu, ali ni to Hrvatskom telekomu nije dovoljno da sanira kvar – žali se Draženka.

Odmah nakon nevremena, dodaje ona, služba za korisnike Hrvatskog telekoma obaviještena je da je srušen stup u Ulici Močile.

– Od nas se traži da redovito plaćamo račune, a kad oni trebaju obaviti svoj dio posla, mi moramo čekati danima. Mi nemamo tu mogućnost kao oni da ih ovršimo zbog kvalitete usluge koju sad već deset dana ne možemo koristiti – kaže Draženka.

Srušeni stup, ističe pak Danica, prava je prepreka na parkiralištu, što stvara probleme vjernicima koji dolaze na mise.

– Stup je blokirao nekoliko parkirnih mjesta, a vozači moraju paziti da ne zahvate kabel od mreže. Stvarno je nepojmljivo da danima srušeni stup nije vraćen na svoje mjesto – kaže Danica.

U Hrvatskom telekom na naš su upit odgovorili…

-Uslijed izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta došlo je do oštećenja telekomunikacijskog stupa radi čega je troje korisnika iz ulice Močile ostalo bez mogućnosti korištenja fiksnih usluga. S obzirom na povećan broj smetnji prouzročenih nevremenom, njihov otklon je potrajao duže od očekivanog te je korisnicima iz ulice Močile usluga omogućena u subotu, 4. lipnja, a tijekom dana bit će dovršena i sanacija telekomunikacijskog stupa. Tijekom same zamjene stupa postoji mogućnost kratkotrajnih poteškoća u korištenju usluga – poručili su prije nekoliko dana.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OČEVID U TIJEKU

Sudarila se dva auta, Honda sletjela u polje kukuruza

PRIPREMA SE NATJEČAJ ZA OBNOVU ULICE KOJA KOLODVOR SPAJA S CENTROM GRADA

Dvosmjerna Starčevićeva s rotorom u dvije faze, novo ruho dobit će i Ivanjska

OLUJNO NEVRIJEME NAPRAVILO VELIKU ŠTETU

Župan donio Odluku o proglašenju prirodne nepogode tuča na području tri općine


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati