Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Oni znaju prioritet: Ako želimo zadržati mlade, trebamo urediti ceste

U đurđevačkom prigradskom naselju Mičetinac u tijeku su radovi obnove stupova električne mreže. Nakon obnove javne rasvjete stari drveni stupovi će biti zamijenjeni betonskim.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Većina drvenih stupova u lošem je stanju, a ima onih kojima prijeti i urušavanje i grad je u suradnji s Elektrom uspio dogovoriti zamjenu. Svi radovi trebali bi biti gotovi do kraja ove godine – kaže Marko Pregiban, predsjednik Mjesnog odbora Mičetinac.

Mičetinčanima najveći problem predstavljaju ceste u njihovom naselju koje su pune udarnih rupa. To stvarae probleme vozačima, a kako ih oni zaobilaze, narušena je i sigurnost pješaka koji su prisiljeni hodati po cesti jer u naselju nema nogostupa.

– Glavna cesta puna je udarnih rupa koje godinama nisu sanirane, a najgora je situacija na dionici prema Velikom Trojstvu. Gradska je uprava upoznata s tim problemom i dobili smo obećanje da će se asfalterski radovi obaviti nakon izgradnje kanalizacije jer će se prilikom postavljanja cijevi „trgati“ asfalt – kaže Marko Pregiban.

U naselju je, dodaje on, uređeno dječje igralište, a obnovljene su i prostorije Nogometnog kluba Mičetinac. Klub je nositelj društvenog života u naselju pa je zbog toga za Mjesni odbor obnova prostorija bila prioritet.

– Imamo dobru suradnju s gradskom upravom, a želja nam je da se nastavi ulagati u infrastrukturu jer smo svjesni da će bez toga naselje izumrijeti. Demografska slika nije katastrofalna jer imamo nekoliko mladih obitelji s troje i više djece, no za doseljenje i ostanak mladih u Mičetincu nužna su i ulaganja u infrastrukturu – zaključio je Marko Pregiban.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

Budite oprezni

Znamo kuda će ove subote ići divlje svinje

Završena policijska istraga

Nesvakidašnji incident s noževima u Križevcima, bio je pokušaj ubojstva

država će sufinancirati troškove boravka djece u vrtićima i do 50 posto

Subvencije su značajne, ali i nelogične. Bogata Gola dobit će više od siromašnih Hlebina

TRAGOVA NASILNE SMRTI NEMA

Umirovljenik (74) upao u potok dubine jedan metar. Utopio se

podravski na mjestu događaja

FOTO Težak sudar dvaju vozila, jedna osoba ozlijeđena

PRIJEVARA U TIJEKU?

Sumnjiva tvrtka građanima nudi štednju za mirovinu, budite na oprezu

Upišite pojam koji želite pretraživati