Opasan podravski prijelaz: “Pijanci mokre u kanal, a moj otac si je tu razbio zube!”

Most na početku Domaja iz smjera Velike Mučne izgrađen je još prije trideset godina, a projektiran je bez zaštitne ograde. Problem je to na koji mještani Domaja stalno ukazuju, a o čijoj nadogradnji ili pak rekonstrukciji još uvijek nema riječi. Ispod mosta nalazi se kanal koji je većinu godine uglavnom suh, izuzev sezona jačih kiša, najčešće u proljeće i jesen. No, njegova dubina od površine iznosi oko tri metra, zbog čega bi se, u slučaju da netko u njega padne, mogao ozbiljno ozlijediti. To se, kako su nam rekli neki od mještana, zapravo i znalo dogoditi.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Iako smo malo, neki bi rekli i zabačeno selo, promet je ovdje gust, a auti itekako znaju juriti. Međutim, tim putem idu i biciklisti i pješaci, pa i djeca kad idu u školu – rekao nam je jedan od mještana.

– Unazad nekoliko godina znam za nekoliko slučajeva da su ljudi nespretno pali i zadobili ozljede. Jedan od njih bio je i moj otac, on si je pri padu razbio zube – priča nam drugi Domajčanin, koji nadodaje kako je sva sreća da nije bilo drugih posljedica.

Taj most, iako siguran za prolaz automobila, djeluje varljivo za bicikliste i pješake, pogotovo zbog grmlja i druge vegetacije.

– Ne znam zašto, ali taj je most posebno primamljiv i prolaznicima koji usred noći s njega odluče obaviti nuždu, posebno ako su u alkoholiziranom stanju. Možete i sami pretpostaviti kolika vam je sposobnost održavanja ravnoteže u takvom stanju. Ograda bi im mogla pokvariti „zabavu“ – zaključuje naš sugovornik.

Kontaktirali smo načelnika Sokolovca Vladu Bakšaja, koji nas je usmjerio na Županijsku upravu za ceste, pod čijom je cesta i nadležnošću.

Iz ŽUC-a su nam rekli kako je riječ o propustu koji je na redu za sanaciju već ovog ljeta. – Provjerom u našoj službi održavanja cesta dobili smo informaciju da je na popisu postavljanja zaštitnih ograda na propustima na području Cestarije Koprivnica za 2022. i taj propust na ulazu u naselje Domaji na lokalnoj cesti L26159. Tijekom ljeta će biti i postavljena, uz znakove za označavanje bočnih zapreka K12 i K12-1 – poručuju iz Županijske uprave za ceste.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI