Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Općinsko vijeće raspravljalo: Podravsko mjesto dobit će novo dječje igralište!

Općinsko vijeće Općine Veliki Bukovec nedaleko od Ludbrega izglasalo je rebalans proračuna. Prihodovna strana povećava se za 986 tisuća kuna te sada iznosi 10,9 milijuna kuna.  

Naime, Općina će i ove školske godine sufinancirati produženi boravak učenika od prvog do četvrtog razreda u Osnovnoj školi Veliki Bukovec, ali i školsku prehranu u iznosu od 40 kuna mjesečno po učeniku, za što su sredstva osigurana u proračunu. Tako je odlučeno na prošlotjednoj sjednici Općinskog vijeća. Potvrđen je i program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji. Općina će tako sufinancirati rekonstrukciju, adaptaciju i dogradnju stambenog prostora u iznosu od 50 posto ukupne vrijednosti radova, a maksimalno do iznosa od 8000 kuna, radi povećanja kvalitete života. Na sjednici je donesena i odluka o isplati jednokratne novčane pomoći studentima s područja općine Veliki Bukovec u iznosu od 1000 kuna.

– Nastavljamo s dodjelom jednokratne novčane pomoći novopečenim roditeljima u iznosu od 3000 kuna. Radi se o povećanju u odnosu na prošlu godinu za 500 kuna po djetetu  – kazao je Vrbanić dodajući da se u cijeloj priči nije zaboravilo ni na mještane treće životne dobi. Jednokratne novčane naknade za njih bit će teme sljedeće sjednice Vijeća – kazao je načelnik Franjo Vrbanić.

Za rekonstrukciju mosta preko rijeke Plitvice u Dubovici Općina je osigurala dodatnih 308 tisuća kuna za realizaciju tog projekta. Kapela Podravska uskoro će dobiti novo nogometno igralište. Općina će umjesto planirane 353 tisuće kuna izdvojiti 601 tisuću kuna. Na sjednici Vijeća izmijenjen je i plan programa javnih potreba u socijalnoj skrbi i to radi ogromnih šteta koje je prouzročila razorna tuča. Naime, Općina će za pomoć svom stanovništvu osigurati 100 tisuća kuna. Dodajmo i da je jedna od tema razgovora na Vijeću bio program predstojećeg obilježavanja Dana općine. Kako je najavio načelnik Vrbanić program će ponuditi sadržaje za sve dobne skupine mještana i za posjetitelje. Jedna od novina je i utrka „Cener tri rijeke” za koju već sada vlada velik interes.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SALMONELA

U hrani za pse otkrivena opasna bakterija

PRIJEVARA U TIJEKU

HZZO objavio važno upozorenje za umirovljenike!

Upravo objavio HALMED

Iz prodaje se povlači poznati lijek. Sumnja se u njegovu neispravnost

JESTE LI ZNALI?

Ovo je najzdravija krvna grupa

JESTE LI ZNALI?

Popularna plava Nivea pravi je lijek za mnoge zdravstvene probleme

Jeste li znali?

Ovo je jedan od najzdravijih začina na svijetu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati