Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Oporba: Grad opet planira uložiti puno financija u šminku grada i manifestacije

Đurđevački gradski vijećnici izglasali su proračun za iduću godinu i to u iznosu od 17,9 milijuna eura (134,8 milijuna kuna). Najviše prihoda, čak 6,2 milijuna eura (46,5 milijuna kuna), očekuje se od potpora za projekte koje Grad namjerava kandidirati na razne fondove. Od poreza na dohodak planirani su prihodi od 1,4 milijuna eura (10,5 milijuna kuna), a od plinske rente i ostalih koncesija 1,3 milijuna eura (9,8 milijuna kuna).

– U proračunu se nalaze neki postojeći, ali i neki novi projekti koji će se tek prijavljivati na natječaje. Naše uspješno povlačenje europskih sredstava nam je garancija za budućnost. Cijela iduća godina bit će u znaku socijalnog segmenta, a to su projekti uređenja zgrade Centra za osobe s invaliditetom i starije osobe te dogradnja Centra za socijalnu skrb. Tu je i značajan broj komunalnih projekata koji prate radove na aglomeraciji – ističe gradonačelnik Hrvoje Janči.

Od kapitalnih investicija, uz socijalni segment, u planu je uređenje Trga svetog Jurja, nadogradnja zgrade dječjeg vrtića te uređenje okoliša utvrde Stari grad i šetnice uz kanala Čivićevac. Pješačke staze gradit će se u ulicama Mihovila Pavleka Miškine, kralja Zvonimira te dijela Ulice grada Vukovara od semafora do benzinske crpke. Pješačko-biciklističke staze i na drugoj strani ulice trebale bi dobiti  Vinogradska, Jelačićeva, Gupčeva i Preradovićeva. U prigradskim naseljima planirana je izgradnja nogostupa u Planinskoj ulici u Čepelovcu, u Bilogorskoj i Školskoj ulici u Budrovcu te u Sirovoj Kataleni od školske zgrade do kapele i Suhoj Kataleni od središta naselja do školske zgrade.      

Oporbeni vijećnici SDP-a imali su zamjerke na proračun. Ono što opet baca pijesak u oči stanovnicima Svete Ane, kaže Marko Fucak, predsjednik đurđevačkog SDP-a, jest lažna nada da će jednom zaživjeti sanjkalište.

– Radi se o milijunskim ulaganjima i skupom investicijom za održavanje tako da se ta stavka u proračunu poteže iz godine u godinu bez konkretnog razloga – kaže Marko Fucak.

Ono što je isto zanimljivo, dodaje on, jest da se opet adaptira Obrtnički dom u iznosu od 90.910 eura, a već je obnavljan prije i poslije požara. Usporedbe radi, ističe Fucak, u proračunu je stavka za uređenje Društvenog doma u Sirovoj Kataleni u iznosu od 4.910 eura što nije dovoljno ni za projektnu dokumentaciju, ali se zato uređuje šetnica uz Čivićevac za 25.220 eura. – Grad opet planira uložiti puno financija u šminku grada i manifestacije u organizaciji Grada (65.030 eura), a mladi nam se nakon fakulteta ne vraćaju u Đurđevac. Gdje se onda griješi – zaključio je Fucak.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

Sudarila se dva teretna vozila na Podravskoj magistrali. Jedna osoba ozlijeđena

U POVODU DANA PLANETA ZEMLJE

FOTO/VIDEO U Koprivnici posađena najveća šuma hrane u Hrvatskoj

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Kombi naletio na srnu, uginula je

obavijest za potrošače

U popularnom voću iz Libije otkrivena tvar opasna po zdravlje

nastupile na 27. državnom prvenstvu u Krapini

Koprivnica ima zlatne djevojke, mažoretkinje ponovo rasturile u nastupu s pomponima

SPREMA SE DVODNEVNA FEŠTA

Večer uoči Praznika rada dobro ćemo se zagrijati, stižu nam tamburaši u kožnim jaknama


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati