Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

Oporba kritizirala župana, ali mu i uputili pohvale, on im odgvorio da ne može baš za sve biti kriv te se osvrnuo i na medije

Na sjednici županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije, između ostalog raspravljalo se i o izvješću rada župana za drugu polovicu prošle godine. Tako je Darko Koren izvijestio skupštinare da se u predmetnom razdoblju službeno završilo s  obje faze projekta Centra kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije, vrijednog preko 10 milijuna eura, a to je nazvao promjenom paradigme strukovnog obrazovanja u županiji. Isto tako, krenulo se u realizaciju s rekonstrukcijama školskih igrališta u Đelekovcu i Kalinovcu te velikim projektom rekonstrukcije igrališta kod Srednje škole u Koprivnici, kao i postavljanja solarnih elektrana na školama.

–  Dodajmo kako se kroz ovo izvještajno razdoblje započela pripremati i projektno-tehnička dokumentacija za novu Srednju školu Koprivnica koja će se izgraditi u okviru Razvojnog sporazuma Sjever – kazao je Darko Koren, koji je dodao da  se i nastavilo s ulaganjem u zdravstvo, kroz rad Doma zdravlja, nabavkom opreme, ali i osiguranjem liječničke skrbi zapošljavanjem liječnika, među njima i tri pedijatra.  Nastavilo se s  projektom  javnog linijskog prijevoza, gdje su  uspostavljene 73  linije, a što se tiče gospodarstva župan je istako povećanje broj obrta na području županije.

Župan Darko Koren predstavio je izvješče o radu

 U raspravi po klubovima za riječ su se javili Tomislav Golubić iz SDP-a i Željko Lackovića iz stranke Nezavisni. Obojica su napomenuli da u ovom izvješću ima dobrih projekata, posebice što se tiče obrazovanja i zdravstva, te su oporbenjaci naglasili da se u tim stvarima županijsku upravu treba i pohvaliti. No obojica su uputili i otvorene kritike. Tako je vijećnik Golubić, spomenuo da je počela izgradnja brze ceste do Kloštra Vojakovčkog, ali da se i dalje ne vide pomaci prema Koprivnici, također je naveo da „bi se trebalo znati od kud će se financirati više od 50 milijuna eura za financiranje Piškornice“, da se malo toga napravilo u obrani od poplava, te da se naša županija nalaz pri dnu po visini plaća, te da je županija po prvi puta spala ispod 100.000 stanovnika.

Tomisalv Golubić iznio je pohvale, ali i kritike

Isto tako, Željko Lacković ponovio je ove kritike, i posebno se osvrnuo na saborske zastupnike iz naše županije i nazvao ih “dva spavača”, koji ne čine ništa za dobrobit naše županije, a da se župan okužio istima.

U svom odgovoru župan Darko Koren, rekao je  da se na nastavku za  brzu cestu radi ozbiljno i da bi radovi trebali krenuti kad se završe ovi do Kloštra, i da se očekuje vrlo brzo i odgovor Vlade o financiranju centra za gospodarenjem otpada, te da ga se ne može kriviti baš za sve i da je po mnogim stvrima naša županija prva i najbolja, te natpise u člancima koji ukazuju na te probleme povezeo s portalima koji vide samo negativno.

Za riječ se javio , i Mladen Kešer (SDP) koji je pozvao vijećnike HSS-a, da se presele među oporbu, jer u županiji drže većinu županu Korenu , zajedno s HDZ-om ,a  na nacionalnoj razini viču „dolje HDZ“. Njemu je replicirao Marko Martinčević, koji mu je rekao da na razumije regionalnu i državnu politiku, te da ne poštuje stranku „koja ga je napravila“ na što mu je ovaj replicirao da je njega „napravio tata“, a ne stranka.

Željko Lacković nazvao je naše saborske zastupnike “spavačima”

Članovi Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Danijela Glavosek Kovačić i Miodrag Plantak izabrani s liste Nezavisni, Željka Lackovića, podnijeli su ostavka iz osobnih razloga, a umjesto njih dužnost člana skupštine obavljat će Marijan Cepetić iz Virja i Ivica Jendrašic iz Koprivnice.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

projekt aglomeracije ludbreg pomaknuo se s mrtve točke

Prvi korak napravljen, realizacija još upitna

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Izbio požar u obiteljskoj kući, dječak spriječio katastrofu

POKAZNA VJEŽBA

FOTO Djeca pokazala svoje vatrogasne vještine

podravsko naselje dobilo svoj prvi suvenir

VIDEO Vlado je od pčelinjeg voska napravio repliku zvonika

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Težak sudar dvaju kombija. Dvije osobe prevezene u bolnicu

NA AUTOCESTI KOD ZAGREBA STRADAO 37-GODIŠNJAK IZ PODRAVINE, LIJEČNICI MU AMPUTIRALI NOGU

Otac stradalog Kloštrana: “Otpeljao mi je zdravog sina, a vratio invalida”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati