Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Posljedice za zdravlje

Oprezno sa šminkom za maškare, a evo i zašto…

Ove se godine fašnik obilježava 21. veljače što znači će mnogi sutra odjenuti kostime i lice ukrasiti šminkom, ali sve što se stavlja na lice kako bi se rekreirao neki lik može imati negativne posljedice za zdravlje. Stručnjaci za njegu iz klinike Baviera objavili su nekoliko savjeta koje treba uoči maškara imati na umu, a prvi savjet je da obratimo pozornost na šminku koju biramo za ukrašavanje lica i tijela jer je važno da kozmetika bude u skladu sa zdravstvenim standardima, što znači da trebamo provjeriti njezin sastav.

“Važno je čitati etikete i rok valjanosti te provjeriti predstavlja li neka od komponenti opasnost za naše zdravlje”, rekao je oftalmolog Fernando Llove. Organi koji najviše pate zbog nekvalitetne šminke su oči,a moguće posljedice su iritacija, pojava ječmenca ili infekcija oka. “Važno je obratiti pozornost na pravilnu higijenu lica. To znači da ne dijelimo kozmetiku i da potpuno uklonimo šminku s lica”, ističe Llovet.

Ukoliko nakon fašnika osjetite nekakvu smetnju u očima ili na nekom drugom dijelu tijela konaktirajte svog liječnika i budite svjesni da su kostimi za maškare uglavnom izrađeni od sintetičkih materijala, što može izazvati alergije ili iritacije na koži.

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Promjenjivo vrijeme

FOTO U Koprivnici padala sitna tuča

Radno vrijeme 17. travnja

Spar ima obavijest za kupce

Izborna srijeda

Pogledajte kako sutra rade Robin marketi

OBJAVLJEN NOVI NATJEČAJ ZA ZAPOŠLJAVANJE

Bolnica traži doktore, medicinske sestre, kuhara…

Izborna srijeda

Lidl ima obavijest za sve kupce

Ne konzumirajte ga

Spar moli sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga vrate u najbližu trgovinu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati