Optužnica: Podravkin menadžer i kompići oštetili kompaniju za 1,3 milijuna kuna

Kako doznajemo u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu, nakon provedene istrage, podigli su pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv trojice hrvatskih državljana (50), (34) i (54) zbog produljenog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i pomaganja u počinjenju tog kaznenog djela te zbog produljenog kaznenog djela krivotvorenja službene isprave.

Podravski list pisao je o ovom slučaju još u travnju prošle godine OVDJE.

-Okrivljenog 50-godišnjaka tereti se da je kao regionalni voditelj prodaje jednog dioničkog društva iz Koprivnice, od travnja 2019. do ožujka 2021. godine, u više navrata izrađivao zahtjeve za izdavanje proizvoda u kojima je neistinito prikazivao kako različiti korisnici, a najčešće jedna neprofitna pravna osoba, traže da im društvo dodijeli pomoć u vidu svojih proizvoda te takve neistinite zahtjeve dostavljao u odjel marketinga društva – navode tužitelji ne navodeći da se radi o menadžeru Podravke.

-Njegovi kolege nisu sumnjale u vjerodostojnost toga te su izdavani nalozi skladištu društva za pripremu i predaju tražene robe. Okrivljeni 34-godišnjak je potom preuzimao robu iz skladišta društva te ju odvozio teretnim vozilom i preprodavao na području Varaždina i Čakovca ili odvozio i predavao okrivljenom 54-godišnjaku koji ju je prodavao na području Umaga.

Kako doznajemo u tužiteljstvu, novac od prodaje su okrivljeni 50-godišnjak i okrivljeni 34-godišnjak međusobno podijelili i zadržali za sebe. Okrivljenike se tereti da su, nakon toga, izrađivali krivotvorenu dokumentaciju kojom su lažno prikazivali kako je roba isporučena korisnicima. 

-Okrivljenici su, tereti ih se, na opisani način ostvarili protupravnu imovinsku korist na štetu društva u iznosu većem od 1,3 milijuna kuna – navode u ŽDO.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI