Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Optužnica: Podravkin menadžer i kompići oštetili kompaniju za 1,3 milijuna kuna

Kako doznajemo u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu, nakon provedene istrage, podigli su pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv trojice hrvatskih državljana (50), (34) i (54) zbog produljenog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i pomaganja u počinjenju tog kaznenog djela te zbog produljenog kaznenog djela krivotvorenja službene isprave.

Podravski list pisao je o ovom slučaju još u travnju prošle godine OVDJE.

-Okrivljenog 50-godišnjaka tereti se da je kao regionalni voditelj prodaje jednog dioničkog društva iz Koprivnice, od travnja 2019. do ožujka 2021. godine, u više navrata izrađivao zahtjeve za izdavanje proizvoda u kojima je neistinito prikazivao kako različiti korisnici, a najčešće jedna neprofitna pravna osoba, traže da im društvo dodijeli pomoć u vidu svojih proizvoda te takve neistinite zahtjeve dostavljao u odjel marketinga društva – navode tužitelji ne navodeći da se radi o menadžeru Podravke.

-Njegovi kolege nisu sumnjale u vjerodostojnost toga te su izdavani nalozi skladištu društva za pripremu i predaju tražene robe. Okrivljeni 34-godišnjak je potom preuzimao robu iz skladišta društva te ju odvozio teretnim vozilom i preprodavao na području Varaždina i Čakovca ili odvozio i predavao okrivljenom 54-godišnjaku koji ju je prodavao na području Umaga.

Kako doznajemo u tužiteljstvu, novac od prodaje su okrivljeni 50-godišnjak i okrivljeni 34-godišnjak međusobno podijelili i zadržali za sebe. Okrivljenike se tereti da su, nakon toga, izrađivali krivotvorenu dokumentaciju kojom su lažno prikazivali kako je roba isporučena korisnicima. 

-Okrivljenici su, tereti ih se, na opisani način ostvarili protupravnu imovinsku korist na štetu društva u iznosu većem od 1,3 milijuna kuna – navode u ŽDO.

FOTO Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati