Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Optužnica za Botinovec: S 3,25 promila sletio i ozlijedio pajdaša, liječnici ga spasili

Uskrs prošle godine nije bio nimalo sretan za 48-godišnjeg Gorana iz okolice Koprivnice. U nedjelju, 4. travnja prošle godine, oko 18.30 sati teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći u Botinovcu, mjestu u općini Koprivnički Ivanec.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Bio je suvozač u renault laguni koprivničkih oznaka kojom je upravljao totalno pijani Radovan (51) iz Botinovca. Kako se navodi u optužnici koju su protiv njega podignuli koprivnički tužitelji na temelju policijske kaznene prijave, Radovan je upravljao renaultom pod utjecajem alkohola od najmanje 3,25 promila. Tako pijan, zbog stanja alkoholiziranosti, izgubio je nadzor nad upravljačem automobila te se nije kretao sredinom svoje obilježene trake već je desnim kotačima zahvatio desni rub kolnika nakon čega je automobil izletio izvan kolnika. Laguna je prednjom stranom udarila u prilazni most uslijed čega je putnik teško ozlijeđen.

– Zadobio je izuzetno teške tjelesne povrede u vidu akutnog traumatskog oštećenja trbušne šupljine, razdora debelog crijeva u predjelu zavoja ispod jetre, upale potrbušice izazvane crijevnim sadržajem, razdora korijena tankog crijeva, prijeloma četvrtog i petog rebra i lijeve strane, prijeloma nosnih kostiju s pomakom te natučenje glave – naveli su tužitelji u optužnici.

Iako su nakon nesreće policajci objavili kako je vozač kada je skrivio nesreću u sebi imao 2,69 promila, u kaznenom je postupku kao mjerodavna uzeta koncentracija apsolutnog alkohola izuzeta mu u organizmu. Prizor nesreće, kao i njezina posljedica bili su zastrašujući i ponovni su pokazatelj kako brzina i alkohol u kombinaciji s vožnjom, jednostavno ne idu zajedno. Vozaču u prometnoj nesreći nije bilo ništa, a tijekom policijskog je očevida još i vrijeđao i omalovažavao policijske službenike raznim pogrdnim riječima zbog čega je zasebno prijavljen prekršajnom sudu. Kako smo mogli čuti na mjestu nesreće, dvojac iz automobila dobro je poznat mještanima. Uskrs su počeli rano, ‘plovili’ su skupa od jutra i utakmice domaćeg nogometnog kluba.

– Ovaj drugi je tam auta ostavil pa ga je ovaj pelal sim po auta – kazao nam je mještanin Botinovca kada smo s njim pričali na mjestu nesreće objašnjavajući kako se dvojac vjerojatno vraćao na igralište gdje je bio parkiran automobil putnika iz renault lagune. 

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTRIGANTNA PRIČA

Krađa novca i dokumenata iz nogometnog kluba je čista slučajnost ili pak pomno planirana pljačka

Obavijest za potrošače

U hrvatskom začinu otkriveni komadići plastike. Povlači se s tržišta

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kaj bi se čovek dal da se v tem Šemovcu bar jemput potrefi zeleno

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati