Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ordinacija Podravskog: Imam 23 godine, pušim i strah me je da će mi srce stati

Muškarac, 23 godine, pušač i javljam se zbog meni jako velikog problema. Moj problem počinje prije godinu dana kad sam mislio da ću se srušiti. Nagla žareća vrućina u prsima i kratak dah. Nakon toga pomislio sam da je problem u srcu jer konstantno preskače i jako je neugodno. Obavio UZV srca, ergometriju, vadio krv, štitnjaču i sve uredno. Holter 72 sata koji pokazuje 180 Sves i ves 350 te mi je preporučeno da napravim elektrofiziološko ispitivanje srca. No, mnogi se ne slažu s tim, te govore (lud si) i negiraju el. ispitivanje, dok drugi guraju da obavim taj dio. Imam užasne simptome s kojim ne mogu živjeti, doveo sam se u stanje neaktivnog života u velikom strahu. Simptomi (preskakanja srca, osjećaj da slabi pri otkucajma, stezanje u prsima i pikanje, vrtoglavice). Utuvio sam si u glavu da će mi srce naglo stati i živim s tim strahom.

ODGOVOR:

Poštovani, vaš 72-satni holter srca nije registrirao značajan broj poremećaja ritma, niti srčanih blokova. Budući imate česte simptome preskakanja srca, bolova  u grudima, pretpostavljam da Vam je iz tog razloga savjetovano elektrofiziološko ispitivanje. Ujedno su svi ostali nalazi uredni. Treba naći uzrok Vaših simptoma koji su počeli pred godinu dana, što im je prethodilo. Konačnu odluku o elektrofiziološkom ispitivanju srca treba donijeti aritmolog  na osnovu svih Vaših nalaza jer se radi o invazivnom zahvatu.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Povećanje primanja i datum isplate

HZMO ima važnu obavijest za sve umirovljenike

SALMONELA

U hrani za pse otkrivena opasna bakterija

PRIJEVARA U TIJEKU

HZZO objavio važno upozorenje za umirovljenike!

Upravo objavio HALMED

Iz prodaje se povlači poznati lijek. Sumnja se u njegovu neispravnost

JESTE LI ZNALI?

Ovo je najzdravija krvna grupa

JESTE LI ZNALI?

Popularna plava Nivea pravi je lijek za mnoge zdravstvene probleme

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati