Ordinacija Podravskog: Prilikom dužeg uzimanja lijekova, stigla je erektilna disfunkcija…

Srčani sam bolesnik i 2008 sam prebolio infarkt miokarda, suženje žila te su mi ugradena dva stenta. Prije infarkta osjećao sam se odlično, a isto tako i sve godine nakon njega. 1961. sam godište. Krvni tlak mi je povišen ujutro, oko 150-160/90,  no nakon jutarnjih sati se regulira na 140/80, pa čak i na 130/80. Pijem lijekove, ujutro tabletu Nebivolol i uvečer po jednu tabletu Piramil i Coupet. Prilikom dugogodišnjeg uzimanja tih lijekova (to je moje mišljenje) došlo je do erektilne disfunkcije. Zbog toga tražim vaš stručni savjet, bih li povremeno smio uzeti neki lijek kao što je npr. viagra ili nešto slično (ne često), a da se to ne odrazi nepovoljno i štetno na moje zdravlje. Inače, kondicija mi je u vrlo dobrom stanju.

ODGOVOR:

Poštovani, ako imate stabilnu koronarnu bolest i nemate znakove angine pektoris, ne bi trebalo biti kontraindikacija da povremeno koristite sildenafil. Važno je da ne uzimate nitrate (lijekovi za anginu pektoris) jer je sildenafil vazodilatator i uz nitrate može dovesti do hipotenzivnih epizoda, pa je u tih bolesnika kontraindiciran. Svakako konzultirajte i svog kardiologa koji ima detaljan uvid u vašu medicinsku dokumentaciju.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI