Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ordinacija Podravskog: Smijem li i dalje trenirati?

Posljednjih godina patim od bolova u zglobovima. U početku je to bilo za vrijeme PMS-a, međutim, s vremenom se stanje pogoršalo i bol je konstantna. Radila sam RF koji su u granicama normale. Na probiru antitijela sh pozitivna na Anti-PM-scl antitijela. Liječnik koji je te nalaze zatražio više ne radi u bolnici u kojoj sam obavila prvi pregled i sad sam višak u sustavu i ne znaju kome bi me prebacili, tj. moram čekati godinu dana na prvi pregled kod drugog reumatologa. Kako da si olakšam bolove koji su svakodnevni i često me ometaju u svakodnevnom poslu. Također bih htjela napomenuti da vježbam u teretani pod nadzorom trenera koji je fizioterapeut. Smatrate li da je to u redu i da bih trebala i dalje trenirati?

ODGOVOR:

Poštovana, zahvaljujem na vašem pitanju. Navedena antitijela mogu biti pozitivna u raznim sistemskim rematološkim bolestima, te su povezana uz pojavu bola u mišićima. Preporučujem da pregled reumatologa ne čekate  godinu dana ako imate simptome i navedeno antitijelo. Vježbanje je uvijek dobro, ako ga tolerirate. A za bol, ovisno o tipu koja je, prvo se kreće s naproksenom ili ibuprofenom i paracetamolom u kombinaciji.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

POMOGLI PROVEDBU TERAPIJSKOG JAHANJA

Ćiro betoni donirali pijesak Udruzi Osmijeh

BUDITE OPREZNI

Preporuka posjetiteljima Gradskog groblja uslijed ekstremnih vrućina

razlozi povezani s proizvodnjom

Velika farmaceutska tvrtka prijavila nestašicu poznatog lijeka za visoki krvni tlak


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati