Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
LIMITATOR

Osamostaljenje Hrvata je tek na dan ostavinske rasprave pokojnih roditelja

Piše: Vladek Antolaš – MASTERMIND

Dost se pisalo da Hrvati najdulje u Evropi žive z roditeljima i to je podfutrano z brojkama da v proseku čak do 33,4 lete živimo z mamom i japom. Dost smo dugo, reklo bi se, pod maminom suknjom iliti pod japinem krovom. No ja to vidim drugač. Čemu sva sčuđavanja i zakaj bi se navek ravnali prema Evropi? Da nam neje lepo z mamom i mi bi se valjd prije odselili. A kam bi se mi jadni musavci genuli zaprav? Nikam.

Dok čovek vidi kuliko novac košta gradilište, komunalni doprinosi , priključki i svi paperi i nacrti, a još nesi lopatu pipnul, mam je mladom čoveku muka da bi se nekam od mamice odselil. Na sve to ti se smrači dok naračunaš cigle, građu i majstore, a tek si „pod krov“ došel. Muke tek kreču z centralnem, stolarijom, kupaonom, podima, a de su kvake i firange na kraju.

Plaće male, sve skupo, a mi bi ko Švedi da nam deca odu proć z 19 let od stanja. Nejde to tak niti pe do skoroga. Em se dugo studira em dok se mladi idu ženit ne pomišljaju nekaj zidati jer brak potraje i menje neg se fuge v kupaone osuše. Sve su to problemi makar problema nema. Evo i mene v mamine i tatine hiže, a tek mi je 48. Naši su za komunizma kasarne zidali i gledeli da bi familija ostala na vrpe i, da se ja sad odselim, kaj bi moja majka v 200 kvadrara sama!? To je živa istina i pri nama se ide linijom manjeg otpora jer nama je to v krvi, ipak smo mi Hrvati.

Razlog više kaj je nama normalno da se ne selimo je i to da smo svi dugo kroz povest bili sirotinja i da smo bili na vrpe jer je na gruntu trebalo težakov i deca se nesu rastepala okolo. Deca su bila pri nama blago i zalog za budučnost imanja. Dublje u povesti, deca na vrpe značila su i više vojnikov graničarov dok su još Turci nadirali.

Lako Evropi srati kak bi mi morali živeti jer, dok smo se mi z Turce klali i čuvali grunta z goli život, oni su vu to vreme rešavali crnce po kolonijama, vlekli zlato doma i delali si temelje da bi im deca denes mogla biti samostalna. Eto, i z te povesne strane treba gledeti na „problem“ nenapuštanja roditelja. Biti doma nam je zapravo v krvi i to je dio naše nacionalne baštine koju treba sačuvati.

Prosek godina je još i dober jer Hrvati ne napuštaju roditelje, već roditelji napuštaju decu nakon kaj crknu posle celoživotnog crnčenja i robovanja kvalitetnom sistemu rada i socijala. Sretniji dožive i dve do tri lete penzije i onda tek moru skrbeti.

Napuštanje roditeljskog doma u Hrvata i osamostaljnje je na dan ostavinske rasprave pokojnih roditelja. Na žalost, tek se onda v proseku stiče prva nekretnina nas „mladih“ Hrvata. Ma kakvo osamostljenje i odlazak sve dok se poštivaju roditelji. Moreš otiti jedino v zetstvo k punici, a nazad k mami jedino ako punica z preterano Vegetom zasipava, a tebi škodi slano.

Onda, gda ste se vi osamostalili?

FOTO Arhiva/ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

KAŽNJEN JE UVJETNIM ZATVOROM

Zvonko susjedima Romima poručio: “Vužgal bum vas i zaklal skupa z decom”

tu, među nama

FOTO/VIDEO Nakon svinje od pola tone, Martin je uzgojio bikove koji teže tonu!

povodom dana policije osvrnuli se na stanje sigurnosti

Velika promjena u stopi kriminaliteta u podravskom gradu

OBAVIJEST ZA UMIROVLJENIKE

Poznato je kad kreće isplata mirovina za rujan, iznos će biti nešto manji nego prošli mjesec

Komunalne usluge uljepšavaju ĐURĐEVAC

FOTO Grad će uskoro krasiti više od 20 tisuća maćuhica!

PROSLAVA OBLJETNICE U PETERANCU

FOTO Župna crkva svetog Petra i Pavla apostola obilježila 250 godina postojanja i djelovanja

Upišite pojam koji želite pretraživati