Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Završio projekt Novi početak

Osigurali sklonište za zbrinjavanje žrtva nasilja i u našoj županiji

Sigurna kuća kao sklonište za žrtve nasilja odnedavno je dostupna i u Koprivničko-križevačkoj županiji. Kuća na tajnoj lokaciji osigurana je projektom Novi početak čiji je nositelj Koprivničko-križevačka županija.

Stručnu i tehničku pomoć u pripremi i provedbi projekta pružila je PORA Razvojna agencija KKŽ, a čiji su partneri Udruga HERA Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava i Hrvatski zavod za socijalni rad Područni ured Križevci.

Predsjednica Udruge HERA Marina Švagelj Jažić istaknula je kako postoji potreba za sigurnom kućom, odnosno skloništem za žrtve nasilja, što je i preporuka Vijeća Europe. Samo prošle godine ona je brojila 40 korisnika, 17 žena i 23 djece.

Ukupno je bilo 115 zahtjeva za skloništem, uglavnom s područja drugih županija, što dovoljno govori o važnosti ove problematike, a novi prostori u kojima djeluje sigurna kuća potpuno su opremljeni za pružanje adekvatnog smještaja. Kuća trenutno ima 14 smještajnih kapaciteta, a nadaju se da će u budućnosti biti i više, istaknula je Švagelj Jažić.

Projekt vrijedan 1,2 milijuna eura u stopostotnom je iznosu financiran iz Europskog socijalnog fonda. Koprivničko-križevačka županija dosad je bila jedna od županija koja nije imala osigurano sklonište za žrtve nasilja.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Velika obljetnica nogometnog kluba

FOTO: Đelekovečki Osvit slavi sto godina djelovanja

uredili postojeće Eko kompostište i dovezli 1 tonu komposta DomKo

FOTO Komunalac obilježio Svjetski dan zaštite okoliša na EKO vrtovima

CAREVDAR

Pijani vozač pokupio prometni znak, zabio se u ogradu i završio na boku

PRIVREMENO RJEŠENJE

Na stazi u Mažuranićevoj stvorile se rupe, sanirali ih nakon nekoliko dana

U TIJEKU JE GRADSKO VIJEĆE

Jakšić: Sva djeca će biti upisana u vrtiće najesen, u pripremi i dva nova vrtića

MANIJAK

Uhvatila ga prometna kamera: U tri ujutro projurio kroz Kalinovac 177 na sat!

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI