Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Završio projekt Novi početak

Osigurali sklonište za zbrinjavanje žrtva nasilja i u našoj županiji

Sigurna kuća kao sklonište za žrtve nasilja odnedavno je dostupna i u Koprivničko-križevačkoj županiji. Kuća na tajnoj lokaciji osigurana je projektom Novi početak čiji je nositelj Koprivničko-križevačka županija.

Stručnu i tehničku pomoć u pripremi i provedbi projekta pružila je PORA Razvojna agencija KKŽ, a čiji su partneri Udruga HERA Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava i Hrvatski zavod za socijalni rad Područni ured Križevci.

Predsjednica Udruge HERA Marina Švagelj Jažić istaknula je kako postoji potreba za sigurnom kućom, odnosno skloništem za žrtve nasilja, što je i preporuka Vijeća Europe. Samo prošle godine ona je brojila 40 korisnika, 17 žena i 23 djece.

Ukupno je bilo 115 zahtjeva za skloništem, uglavnom s područja drugih županija, što dovoljno govori o važnosti ove problematike, a novi prostori u kojima djeluje sigurna kuća potpuno su opremljeni za pružanje adekvatnog smještaja. Kuća trenutno ima 14 smještajnih kapaciteta, a nadaju se da će u budućnosti biti i više, istaknula je Švagelj Jažić.

Projekt vrijedan 1,2 milijuna eura u stopostotnom je iznosu financiran iz Europskog socijalnog fonda. Koprivničko-križevačka županija dosad je bila jedna od županija koja nije imala osigurano sklonište za žrtve nasilja.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Naloženo je uništenje

U svježem voću iz Turske otkrivena kancerogena tvar

STRUČNO PREDAVANJE

FOTO Nikola Cik predstavio povijest đurđevačkih ulica i kvartova

ozlijeđena 22-godišnja putnica

Djevojka se autom zabila u stablo

NOVO MJESTO ZA KUPOVINU

Lidl će u Podravini graditi novu trgovinu

KONFERENCIJA KLUBA POSLOVNIH ŽENA ALFA

FOTO Poduzetnice raspravljale o svojim uspjesima u poslovnom svijetu

PROIZVODNJA KREĆE KRAJEM GODINE

FOTO/VIDEO Franičević: Naša čistilica s pogonom na vodik već sad je tražena diljem svijeta


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati