Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Osiguranje ženi iz Podravine dužno 108.000 kn: Nesreća bi se dogodila i da nije vozila brzo!

Na temelju nepravomoćne presude Općinskog suda u Koprivnici, Croatia osiguranje mora ženi iz Kloštra Podravskog isplatiti gotovo 108.000 kuna jer je 2015. teško ozlijeđena u prometnoj nesreći.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Nesreća se dogodila potkraj travnja 2015. Druga vozačica presjekla joj je put prilikom pretjecanja i sudarila se s njom. Odletjela je s kolnika u kanal i teško je ozlijeđena. U posebnom postupku kriva vozačica je i osuđena zbog tog kaznenog djela. Vozilo žene iz Kloštra Podravskog bilo je oštećeno do mjere da se više nije moglo popraviti. Nakon nesreće obavijestila je osiguravajuću kuću o šteti, a oni su joj ponudili 11.400 kuna. Smatrala je da je realna tržišna vrijednost njenog auta tada bila 20.000 kuna.

Osim toga, imala je višestruke prijelome kralježnice i zdjelice, te je dobila udarac u glavu. Nosila je ortozu, odlazila na brojne terapije i poslije toga osjećala dulje vrijeme bolove i neugodnosti. I dalje osjeća posljedice, lijeva noga joj je slabija i nestabilna. Rekla je i da zbog toga više nije mogla obavljati posao koji je radila niti se brinuti o svom OPG-u koji je imala. Zbog štete na autu, ali i fizičke posljedice, tražila je oko 108.000 kuna.

-Da, dogodila se nesreća, no i tužiteljica je suodgovorna s obzirom na to da je ona krenula pretjecati – branili su se osiguravatelji. 

Unatoč tome, sud je prihvatio tužbu žene iz Kloštra Podravskog i utvrdio kako je jedino sporna dinamika nesreće i je li tužiteljica doprinijela nesreći.

– Utvrđeno je kako je ona krenula pretjecati ranije, to jest prije negoli je žena u drugom vozilu krenula skretati s ceste. Neosporno je da je tužiteljica vozila brže od dopuštene brzine, no to je bilo jer je pretjecala – pojasnio je Sud i dodao kako bi do nesreće došlo i da je vozila po propisima.

Croatia osiguranje može se žaliti na ovu presudu.
FOTO Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

a sad adio...

FOTO Podravka slavila u vječitom hrvatskom derbiju i jednu ruku već stavila na pehar

svi rezultati županijskog nogometa

FOTO Hrpa golova diljem županije, Ždalčani pokleknuli, Močilanima luda utakmica

NEMA SVRHU

FOTO Ovaj nedavno izgrađeni nadvožnjak završava u polju. Plana kako ga staviti u funkciju nema

VRIJEDNA AKCIJA

Mjerenje tlaka, šećera, tjelesne težine…svašta se kontroliralo na Zrinskom trgu

TU, MEĐU NAMA

FOTO Ankica (79) živi sama i ne žali se: “Dobro mi je, a kaj će mi što kaj bi mu nakuhavala?!”

Osigurali su plasman na svjetsko prvenstvo u Estoniji

FOTO Josip Martinović i ekipa Koprivničko – križevačke županije najbolji su hrvatski orači

Upišite pojam koji želite pretraživati