Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Osiguranje ženi iz Podravine dužno 108.000 kn: Nesreća bi se dogodila i da nije vozila brzo!

Na temelju nepravomoćne presude Općinskog suda u Koprivnici, Croatia osiguranje mora ženi iz Kloštra Podravskog isplatiti gotovo 108.000 kuna jer je 2015. teško ozlijeđena u prometnoj nesreći.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Nesreća se dogodila potkraj travnja 2015. Druga vozačica presjekla joj je put prilikom pretjecanja i sudarila se s njom. Odletjela je s kolnika u kanal i teško je ozlijeđena. U posebnom postupku kriva vozačica je i osuđena zbog tog kaznenog djela. Vozilo žene iz Kloštra Podravskog bilo je oštećeno do mjere da se više nije moglo popraviti. Nakon nesreće obavijestila je osiguravajuću kuću o šteti, a oni su joj ponudili 11.400 kuna. Smatrala je da je realna tržišna vrijednost njenog auta tada bila 20.000 kuna.

Osim toga, imala je višestruke prijelome kralježnice i zdjelice, te je dobila udarac u glavu. Nosila je ortozu, odlazila na brojne terapije i poslije toga osjećala dulje vrijeme bolove i neugodnosti. I dalje osjeća posljedice, lijeva noga joj je slabija i nestabilna. Rekla je i da zbog toga više nije mogla obavljati posao koji je radila niti se brinuti o svom OPG-u koji je imala. Zbog štete na autu, ali i fizičke posljedice, tražila je oko 108.000 kuna.

-Da, dogodila se nesreća, no i tužiteljica je suodgovorna s obzirom na to da je ona krenula pretjecati – branili su se osiguravatelji. 

Unatoč tome, sud je prihvatio tužbu žene iz Kloštra Podravskog i utvrdio kako je jedino sporna dinamika nesreće i je li tužiteljica doprinijela nesreći.

– Utvrđeno je kako je ona krenula pretjecati ranije, to jest prije negoli je žena u drugom vozilu krenula skretati s ceste. Neosporno je da je tužiteljica vozila brže od dopuštene brzine, no to je bilo jer je pretjecala – pojasnio je Sud i dodao kako bi do nesreće došlo i da je vozila po propisima.

Croatia osiguranje može se žaliti na ovu presudu.
FOTO Ilustracija

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI