Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ostala bez “parcele”: Grad mi je uzeo četiri, umjesto dva metra!?   

Ruža Bebek iz Koprivnice tvrdi da joj je Grad Koprivnica bespravno oduzeo dio zemljišta u Ulici Dubovečki breg kako bi se uredio prilazni put za nekoliko imanja u odvojku te ulice. Umjesto dva metra, kaže Ruža, Grad joj je oduzeo četiri metra po širini njene parcele pa sad ne može na svom imanju nadograditi kuću.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– To sam imanje prvo koristila kao gorice i tu je svojevrsna klijet koju sam namjeravala pretvoriti u stambenu kuću. Za klijet imam sve potrebne dozvole, ali više ne mogu dobiti građevinsku dozvolu za nadogradnju objekta i to zbog toga što je moja parcela smanjena nakon što je Grad uredio prilazni put – žali se Ruža Bebek.

Dodatni problem, kaže Ruža, predstavlja joj i činjenica da sad kad uređuje živicu na svom imanju mora stajati na toj prilaznoj cesti, a ne na svom posjedu.

– Sad dok uređujem živicu moram paziti na aute koji tuda prolaze da ne bih još i stradala. Sve bi bilo normalno da su oni uzeli dva metra po širini, kao što je bio prvotni plan. Upozorila sam gradsku upravu da su mi zapravo uzeli četiri metra po širini, ali nisam dobila nikakav konkretan odgovor od njih – tvrdi Ruža Bebek.

Sudski spor, dodaje ona, ne namjerava pokrenuti jer je umirovljenica i od mirovine si ne može priuštiti odvjetnika, a svjesna je da bi sam sudski proces potrajao.

– Nemam ništa protiv toga da su uzeli dva metra. Čak nisam ni tražila nikakvu financijsku naknadu, niti sad tražim da mi plate. Jedino što želim je da se na mojoj parceli može graditi obiteljska kuća. Tako bih mogla eventualno prodati tu parcelu, a ovako od nje gotovo da i nemam koristi, osim što je moram redovito održavati da još ne dobijem kaznu – zaključila je Ruža Bebek.

Tomislav Golubić, pročelnik gradskog Odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo, kratko je odgovorio da je Grad Koprivnica uredio spornu prometnicu prema evidentiranom stvarnom stanju i to u skladu sa Zakonom o cestama.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI