Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
PREKRŠIO JE PRVO LOPOVSKO PRAVILO - NE KRADI GDJE ŽIVIŠ

Otac (23) troje djece provalio u dućan pa ukrao cigarete i žesticu: “Žao mi je, pio sam od ranog jutra”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Na optuženičkoj klupi Općinskog suda u Koprivnici našao se Dominik (23) iz jednog podravskog sela, koji je prekršio prvo nepisano lopovsko pravilo – ne kradi u mjestu u kojem živiš. Ovaj mladić, sa završenom osnovnom školom i mjesečnim primanjima od 3200 kuna, otac troje malene djece, provalio je u trgovinu koja je udaljena tek nekoliko kućnih brojeva od kuće u kojoj i sam ima prebivalište.

Doduše, Dominiku ovo nije bio prvi put da se našao na optuženičkoj klupi. Iako mlad, naslagao je on već finu kolekciju pravomoćnih presuda, a osuđivan je također zbog krađa, teških krađa, prijetnji, neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari. Ukupno mu je do sada izrečeno 25 mjeseci zatvora, no sve su to bile uvjetne presude koje bi se sada mogle opozvati pošto je ovaj puta nepravomoćno osuđen na šest mjeseci bezuvjetnog zatvora, a gotovo istovremeno je na Županijskom sudu u Varaždinu zbog razbojništva osuđen na tri godine zatvora tako da ga sada čeka malo duže hlađenje.

Razbio staklo

Proglašen je krivim jer je na blagdan Velike gospe prošle godine, odnosno dana 15. kolovoza u vremenu od 18:20 do 18:30 sati, došao do trgovine Lonia i u cilju neovlaštenog stjecanja tuđih predmeta, provalio u dućan. Metalnim predmetom razbio je duplo staklo na ulaznim vratima trgovine i potom ušao u unutrašnjost dućana. Ukrao je 23-godišnjak iz dućana tako više kutija raznih vrsta cigareta, duhana, filter omotnice te više flaša alkoholnih pića poput Pelinkovca, Jägermaistera, konjaka, vodke, Stocka, likera i amara.

Ukupna vrijednost ukradenih duhanskih i alkoholnih proizvoda iznosila je oko 2800 kuna, a 23-godišnjak je osim toga iz blagajne uzeo i blagajnički minimum u novčanom iznosu od 335,60 kuna. I ne samo to, 23-godišnjak je ukrao i metalnu košaru s crvenim rukohvatom koju, prema presudi, skupa s 3550 kuna odnosno nekih 470 eura mora isplatiti poduzeću koje je oštetio svojim kriminalnim radnjama.

Tijekom postupka 23-godišnjak je priznao sve što mu se stavljalo na teret. Kazao je kako je tog dana od jutra konzumirao alkohol te je zaista razbio vrata trgovine i iz unutrašnjosti ukrao cigarete i piće.

Ne sjeća se

– Ne sjećam se zašto sam to učinio i spreman sam namiriti štetu. Sjećam se da sam stavljao kutije cigareta u džepove i da su mi ispadale van, kao i da su kod mene pronađena alkoholna pića. Prilikom razbijanja prozora porezao sam se na staklo i ozljeda mi je sanirana u Općoj bolnici Koprivnica – ispričao je tijekom suđenja 23-godišnjak koji će sada imati dovoljno vremena za razmišljanje o svojim postupcima.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

Upravo prometna nesreća na Podravskoj magistrali

Snijeg neumoljivo pada, ali ceste su prohodne

Noćas bačeno 70 tona soli, Zimska služba moli građane za razumijevanje

ULJEPŠALI IM NADOLAZEĆE BLAGDANE

Podravka i Dominik Livaković razveselili članove udruge “Veliko srce” vrijednom donacijom

adosti i uzbuđenja nije manjkalo

Sveti Nikola razveselio mališane s područja Općine Pitomača

RASPISAN JAVNI POZIV

Podravska općina sufinancira umjetno osjemenjivanje junica i krava

PRESEDAN U PRAVOSUĐU! POŽGAJ GRUPA DOBILA SPOR PROTIV HGK

Nikola Požgaj: Dokazali smo da su Hrvatske šume pogodovale lobijima

Upišite pojam koji želite pretraživati