Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
trampom nekretnina na korak smo bliže novoj knjižnici i tržnici

Grad kupuje Podravkinu tiskaru za 579 tisuća eura

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Na korak smo bliže uređenju starog srca Koprivnice u strogom centru grada. Kako doznajemo, Grad Koprivnica od Podravke kupuje staru tiskaru vrijednosti 579 tisuća eura te istovremeno koprivničkoj prehrambenoj kompaniji prodaje tri parcele u suvlasništvu u Kolodvorskoj ulici za 172 tisuće eura.

Ovom trampom između Grada i Podravke bit će osiguran dio sredstava za kupnju tiskare, dok će iz gradskog proračuna trebati namiriti razliku od 407 tisuća eura.

Grad tako kupuje 4384 kvadrata prostora i zgrade ukupne površine od 1801 kvadrata. Na taj način stvaraju se prvi konkretni preduvjeti za izgradnju nove gradske knjižnice i zelene tržnice te gradskih stanova. Podravka od grada kupuje veliku parcelu na raskršću Kolodvorske i Starčevićeve te dvije manje u blizini spomenute koje su dijelili u suvlasništvu s gradom, a riječ je o ukupnoj površini od 1298 kvadrata.

Podsjećamo, na proljeće je u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije gradonačelnik Mišel Jakšić potpisao Ugovor kojim je Koprivnica uključena u ITU mehanizam, a na račun kojeg ćemo povući 18 milijuna eura.

Dio tih sredstava bit će iskorišteno za rekonstrukciju koprivničke gradske tržnice, koja bi trebala postati prava zelena tržnica i prilika za razvoj lokalnih OPG-ova, dok bi u prostoru stare tiskare trebala nastati nova knjižnica s polivalentnim sadržajima poput dvorana za sastanke, konferencije i prezentacije te stanovi za mlade i za umirovljenike.

Doznajemo i da je ovih dana pred samim završetkom arhitektonsko rješenje budućeg prostora nove tržnice i knjižnice te se očekuje je da će u narednim tjednima u Zagrebu biti potpisan ugovor kojim će Gradu biti omogućen početak povlačenja i korištenja odobrenih sredstava.

Podsjetimo, ključni projekti ITU mehanizma su znanstveno-inovacijski park u Kampusu, odnosno nastavak razvoja Inkubatora kreativnih industrija prema start-upovima na Sveučilištu Sjever, projekt održivog besplatnog javnog prijevoza koji će povezivati općine i gradove, kao i biciklističke staze i kulturna baština koja treba proći kroz proces renovacije. Sve navedeno trebalo bi biti realizirano u idućih pet do sedam godina.

U projektu ITU mehanizma uz Grad Koprivnicu kao nositelja sudjeluju i općine Đelekovec, Koprivnički Bregi, Koprivnički Ivanec, Novigrad Podravski, Peteranec, Rasinja, Sokolovac, Hlebine i Drnje. Ulaganje od 18 milijuna europskih sredstava rasporedit će se na način da će Koprivnici pripasti 70 posto sredstava, a ostatak će se rasporediti po partnerskim općinama.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MLADIĆ S 1,56 PROMILA SLETIO S CESTE I NAPRAVIO NEZAMISLIVU ŠTETU

FOTO U prometnoj nesreći smrskana dva automobila, uništene dvije ograde i obiteljska kuća

Još jedna prometna nesreća

UPRAVO: Dvije osobe ozlijeđene u slijetanju automobila s Podravske magistrale

polarni uvjeti na stadionu

FOTO Dinamo na japanski pogon uzeo sve u Koprivnici, Slaven opet nemoćan

Podravski na mjestu događaja

VIDEO: U naletu na jelena slupana čak tri vozila!

posljednja domaća utakmica

FOTO Legendi Franji Kolaru uručena zahvalnica, evo tko je došao na dvoboj Slavena i Dinama

NAKON KOPRIVNICE OVAJ HARD DISKONTER DOLAZI U JOŠ JEDAN GRAD

Poznati trgovački lanac otvara i drugi prodajni centar u Podravini!

Upišite pojam koji želite pretraživati