Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Uskoro početak velikih radova na unaprjeđenju smještaja u županiji

Otkrivamo: Kreće rekonstrukcija hotela Kalnik teška 10 milijuna eura

Već ove godine trebali bi početi radovi na potpunoj rekonstrukciji hotela Kalnik u Križevcima, a u skoro vrijeme mogao bi započeti i projekt koji će bitno promijeniti ponudu smještaja u Koprivničko-križevačkoj županiji. Od 1. listopada hotel Kalnik u Križevcima zatvorio je svoja vrata. Na sreću, radi se o privremenom zatvaranju, a kada se ponovo otvori hotel bi trebao imati četiri zvjezdice i biti u potpunosti obnovljen, kao izvana tako i unutra.

Poznato je da je hotel Kalnik u vrlo lošem stanju, a sobu u njemu se praktički više nije moglo unajmiti te su tamo većinom spavali radnici. U hotelu je djelovao i restoran, a ta djelatnost neće prestati jer se restoran preselio na područje bivše vojarne, u prostoru nekadašnje blagovaonice koju sada u najmu ima križevačka srednja škola.

Projekt obnove hotela, koji je vlasništvu uspješne građevinske kompanije Radnik, koji je vrijedan oko 10 milijuna eura, prijavljen je na natječaj Ministarstva turizma za sufinanciranje od 50 posto. Ovih je dana dobio zeleno svjetlo i sada je sigurno da ide u realizaciju, i to već ove godine. Hotel će zbog dizanja razine izgubiti nešto smještajnih kapaciteta te će imati 36 soba, ali će dobiti novi kat na kojem će biti kongresni centar. Također, imat će i wellness i spa ponudu.

Kako križevački hotel već duže vrijeme ne prima goste, ovih 36 soba značajno će pridonijeti ponudi turističkog smještaja u županiji, a planira se i izgradnja podzemne garaže

Vrlo blizu realizacije je i projekt obnove dvorca Inkey, a to bi značilo i otvaranje prvog hotela u našoj županiji koji se nalazi izvan grada. Nositelj projekta je Koprivničko-križevačka županija. Ovaj je projekt u visokoj fazi ocjenjivanja u sklopu programa Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti. Uvršten je i u Sporazum sjever kao prioritet te je za sad prošao prvu fazu u evaluaciji projekta.

Trenutno je u provedbi detaljna analiza projekta, gdje službenici županije moraju ocjenjivačima odgovoriti na specifična pitanja o održivosti i isplativosti projekta. Kako doznajemo, provjere su vrlo rigorozne i u detalje seciraju sve predviđene korake u realizaciji projekta. Sam dvorac bio bi pretvoren u hotel s četiri zvjezdice i sa 64 ležaja, s vinskim podrumom, spa centrom, restoranom i sličnim sadržajem. Uz sklop bi se uredio i okolni prostor kao dodatna vrijednost same lokacije.

Križevački hotel Radnik dobio bi sasvim novu vizuru

Na isti program kojim će se sufinancirati obnova hotela Kalnik javio se i poznati koprivnički poduzetnik Dejan Zrinski. On bi u sklopu već postojećeg kompleksa, gdje se nalazi restoran i hala za svatove, gradio hotel s četiri zvjezdice, ali i sadržajem kakvog nema u okolici.

– Napravili smo projekt u kojem bi izgradili sasvim novi hotel, no čak 40 posto smještajnih kapaciteta bilo bi prilagođeno osobama s invaliditetom. Takvog sadržaja u našoj okolici uopće nema i tim bi obogatili i promijenili turističku ponudu Koprivnice – naveo je Dejan Zrinski, koji o kapacitetima nije htio govoriti.

– Dok odbijemo odluku onda možemo o detaljima. Postoji i plan b, ali sad bi bilo neozbiljno o tome govoriti – zaključio je Zrinski.  Na isti natječaj prijavili su se i hotel Podravina u Koprivnici, koji je u neusporedivo boljem stanju od križevačkog, ali isto tako potrebna mu je obnova, kao i hotel Zlatan. Rezultati tu još nisu poznati.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

GARDENOLO SPIDER

FOTO Najveća pitomačka kompanija osnovala tvrtku – kćer

NAJDUGOVJEČNIJE NATJECANJE U HRVATSKOJ

FOTO Tiki i Fajt kraljevi Šoderice, Česi i Ketiš upecali štuku od 83 centimetra

s 25 na 10 eura, nije loše

FOTO Rešo na popustu za ratnog veterana

PREDSTAVLJA OPASNOST

Državni inspektorat ima obavijest za roditelje čija djeca imaju ovu igračku

USKORO JOŠ JEDNA, ALI OVAJ PUT RETRO REKLAMA

VIDEO Što to dva mladića upravo oslikavaju na Podravkinim silosima?

mještani upozoravaju na bizarnu situaciju

VIDEO “Asfalt je neravan kao da ga je netko pijan radio, ima liniju kao da se krava popišala”

Upišite pojam koji želite pretraživati