Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Otvoren centar u kojem će svatko moći dobiti savjete za uštedu energije

Građani Križevaca i okolice, koji su zabrinuti zbog očekivanog velikog porasta cijena energenata, dobit će mjesto na kojemu mogu potražiti savjete i informacije kako uštedjeti na svojim računima za grijanje, električnu energiju i vodu.

Otvaranjem Centra za borbu protiv energetskog siromaštva građani Križevaca od prošlog petka to mogu dobiti u svom gradu, i to na adresi Ivana Zakmardija Dijankovečkog 8, u sklopu koje djeluje Energetsko-klimatski ured.

Svrha Centra je da se građanima približi tematika energetskog siromaštva, učinkovitosti, ali i održivosti. Tako će na jednom mjestu moći dobiti savjete i informacije vezane uz smanjenje i čitanje računa za grijanje, električnu energiju i vodu, zatim kojim jednostavnim postupcima smanjiti potrošnju energije i slično.

Centar za borbu protiv energetskog siromaštva otvoren je kao dio projekta Powerpoor kojeg provodi udruga DOOR. Voditeljica projekta Powerpoor Anamari Majdandžić istaknula je da se raspravljalo o tome da se otvaraju ovakvi centri po cijeloj Hrvatskoj, stoga su se odlučili pokrenuti pilot projekt kako bi se njihova iskustva kasnije mogla aplicirati na nacionalnoj razini

Drugi je to centar ovakvog tipa u Hrvatskoj, koji otvara udruga DOOR i energetska zadruga KLIK.

Foto: Krizevci.hr/Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Svoju je štalu pretvorio u galeriju

VIDEO Pero: “Boli me što Đurđevac nije htio prihvatiti moju donaciju”

Između Đurđevca i Kalinovca

UPRAVO Sudar Peugeota i Golfa na Podravskoj magistrali

VELIKI JUBILEJ

FOTO Ivan Tambolaš proslavio svećenički zlatni pir: Bog nas voli onakve kakvi jesmo


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati