Otvoren centar u kojem će svatko moći dobiti savjete za uštedu energije

Građani Križevaca i okolice, koji su zabrinuti zbog očekivanog velikog porasta cijena energenata, dobit će mjesto na kojemu mogu potražiti savjete i informacije kako uštedjeti na svojim računima za grijanje, električnu energiju i vodu.

Otvaranjem Centra za borbu protiv energetskog siromaštva građani Križevaca od prošlog petka to mogu dobiti u svom gradu, i to na adresi Ivana Zakmardija Dijankovečkog 8, u sklopu koje djeluje Energetsko-klimatski ured.

Svrha Centra je da se građanima približi tematika energetskog siromaštva, učinkovitosti, ali i održivosti. Tako će na jednom mjestu moći dobiti savjete i informacije vezane uz smanjenje i čitanje računa za grijanje, električnu energiju i vodu, zatim kojim jednostavnim postupcima smanjiti potrošnju energije i slično.

Centar za borbu protiv energetskog siromaštva otvoren je kao dio projekta Powerpoor kojeg provodi udruga DOOR. Voditeljica projekta Powerpoor Anamari Majdandžić istaknula je da se raspravljalo o tome da se otvaraju ovakvi centri po cijeloj Hrvatskoj, stoga su se odlučili pokrenuti pilot projekt kako bi se njihova iskustva kasnije mogla aplicirati na nacionalnoj razini

Drugi je to centar ovakvog tipa u Hrvatskoj, koji otvara udruga DOOR i energetska zadruga KLIK.

Foto: Krizevci.hr/Arhiva

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI