Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Otvoreni kišobran: Sve manje učenika šestih razreda pije i puši

U prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije nedavno je održan sastanak koordinatora programa „Otvoreni kišobran“, predstavljeni su rezultati evaluacije programa i obilježen Svjetski dan nepušenja.

Program prevencije ovisničkih oblika ponašanja kod učenika šestog razreda osnovne škole “Otvoreni kišobran” provodi Centar za prevenciju ovisnosti u suradnji s osnovnim školama u županiji od 2001. godine. U program se u ovoj školskoj godini uključilo 17 osnovnih škola, a sudjelovalo je 629 učenika i 399 roditelja.

Rezultate programa „Otvoreni kišobran“ predstavila je Nadica Puškaš, magistra socijalnog rada. Iz navedene prezentacije vidi se kako je 17 posto učenika šestih razreda imalo prva iskustva s pušenjem, a 61 posto učenika imalo je prva iskustva s pijenjem alkohola.

Usporedbom s drugim generacijama uočava se trend pada udjela djece koja su probala pušiti, a od 2016. stabilan trend udjela djece koja su probala piti alkohol. Učenici prepoznaju kako je pušenje i pijenje način na koji mladi žele na sebe skrenuti pažnju okoline i žele se napraviti važni.

Evaluacija pokazuje kako je program i dalje dobro prihvaćen od sudionika, učenika i roditelja te se planira njegovo provođenje i u sljedećoj školskoj godini.

Foto: Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SALMONELA

U hrani za pse otkrivena opasna bakterija

PRIJEVARA U TIJEKU

HZZO objavio važno upozorenje za umirovljenike!

Upravo objavio HALMED

Iz prodaje se povlači poznati lijek. Sumnja se u njegovu neispravnost

JESTE LI ZNALI?

Ovo je najzdravija krvna grupa

JESTE LI ZNALI?

Popularna plava Nivea pravi je lijek za mnoge zdravstvene probleme

Jeste li znali?

Ovo je jedan od najzdravijih začina na svijetu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati