Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Otvorili pet novih dvorana u županiji, a nije ih imao tko čistiti!?

Županija i općine, njih pet, u projekt gradnje sportskih dvorana uložili su čak 75 milijuna kuna (pola-pola), sve su otvorene i u njima školarci već vježbaju i održavaju nastavu tjelesne kulture, dok ih mještani mogu koristiti za izvannastavne sportske aktivnosti.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Radi se, podsjetimo, o dvoranama u Kalinovcu, Kloštru Podravskom, Rasinji, Svetom Ivanu Žabnu i Svetom Petru Orehovcu. Bilo bi neobično da u Hrvatskoj sve teče po planu pa je tako i u slučaju ovih sportskih dvorana, a glavni problem koji se pojavio jest – tko će to čistiti i održavati? Naime, škole, općine pa i Županija već mjesecima pokušavaju dobiti suglasnost ministarstva na zapošljavanje onih koji bi se trebali brinuti o tome da svaki dan učenike dočekaju čist i uredan parket i svlačionice. Nakon lobiranja, čini se, dio problema mogao bi biti riješen, no ni blizu očekivanom.

Načelnik Kalinovca Darko Sobota u novoj dvorani

Za dvoranu Sveti Ivan Žabno dobivena je suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja za jednu spremačicu na neodređeno puno radno vrijeme, a škola je tražila jednog domara i dva spremača. Za dvoranu u Rasinji dobivena je suglasnost Ministarstva za jednog domara, ali na 20 sati tjedno, dakle nepuno neodređeno radno vrijeme te jednu spremačicu na puno neodređeno radno vrijeme. Škola je, doznajemo, tražila zapošljavanje jednog domara i dva spremača. Za dvoranu u Svetom Petru Orehovcu dobivena je suglasnost za jednog domara na puno neodređeno radno vrijeme i dvije spremačice na puno neodređeno radno vrijeme – kako je škola i tražila.

U Koprivničko-križevačkoj županiji dodali su kako za dvoranu u Kloštru Podravskom škola još nije tražila suglasnost.

– Treba istaknuti kako zapošljavanja u školama nisu u nadležnosti Županije kao osnivača, već školskih ustanova, a sukladno Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi – odgovorili su u Županiji.

Ravnateljica škole u Kalinovcu Mirjana Bazijanec otkrila nam je kako su suglasnost iz Ministarstva za njihovu dvoranu dobili prošlu srijedu. Tražili su je još početkom srpnja, a stigla je pola godine kasnije.

– Je, stigla je 16. studenoga. Možemo zaposliti dvije spremačice, tražili smo još jednog domara, no to nije odobreno – rekla je Bazijanec i dodala je zadovoljna. Kao i ostale škole, i oni su se ovih mjeseci snalazili reorganizacijom, a posao čišćenja i održavanja odrađivali su oni koji su to radili u školama.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

a sad adio...

FOTO Podravka slavila u vječitom hrvatskom derbiju i jednu ruku već stavila na pehar

svi rezultati županijskog nogometa

FOTO Hrpa golova diljem županije, Ždalčani pokleknuli, Močilanima luda utakmica

NEMA SVRHU

FOTO Ovaj nedavno izgrađeni nadvožnjak završava u polju. Plana kako ga staviti u funkciju nema

VRIJEDNA AKCIJA

Mjerenje tlaka, šećera, tjelesne težine…svašta se kontroliralo na Zrinskom trgu

TU, MEĐU NAMA

FOTO Ankica (79) živi sama i ne žali se: “Dobro mi je, a kaj će mi što kaj bi mu nakuhavala?!”

Osigurali su plasman na svjetsko prvenstvo u Estoniji

FOTO Josip Martinović i ekipa Koprivničko – križevačke županije najbolji su hrvatski orači

Upišite pojam koji želite pretraživati