Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
PROČITAJTE KAKO GA POSADITI

Ovo je jedna od najotpornijih biljaka koju možete posaditi

Jedna od najpopularnijih biljaka koje se koriste za podizanje živih ograda oduvijek je bila tuja. Međutim, suše, visoke temperature i prevelika vlaga dovode do propadanja ovih stabala koja najbolje uspijevaju na dubokom, kvalitetnom i dobro dreniranom tlu. U slučaju da se baš to dogodilo sa vašim stabilma tuje, možete ih zamijeniti lejlandskim čempresom koji je također vrlo lijepa i atraktivna zimzelena biljka. Pored toga, puno je otporniji i manje zahtjevan, piše Agroklub.

Poznat je po svom brzom rastu i godišnje može narasti do metar i pol. Sveukupno može narasti čak i do 30 metara u visinu te do 6 metara u širinu što ga čini popularnim izborom za brzo formiranje živica. Poznat je i po gustoći krošnje što je vrlo učinkovita ako želite gustu živu ogradu koja će sakriti vaš privatan prostor od neželjenih pogleda.  Smatra se otpornim na sušu i visoke temperature, ali i “debele” minuse.

Sadnja

Sadi se na razmak od 60 do 100 cm u rupu koja je dvostruko veća od korijenovog sustava stabla. Prilikom sadnje pazite da korijenov vrat bude malo iznad razine tla, kao i kod sadnje drugih stabala. U rupu ulijte vodu, stavite sadnicu i zatrpajte zemljom te ju dobro nabijte oko korijena kako biste uklonili zračne džepove. Nakon toga ga dobro zalijte kako bi se što bolje ukorijenio. Redovito ga zalijevajte tijekom prvih nekoliko tjedana nakon sadnje, a možete dodati i sloj malča, navode iz Agrokluba.

FOTO facebook

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

IZLOŽBA U FERDINANDOVCU

FOTO Uzgajivači konja predstavili svoja grla i zaprege

INVESTICIJA VRIJEDNA 130.000 EURA

FOTO Park u Goli dobio amfiteatar, dječje igralište i boćalište

U GRADSKOJ KNJIŽNICI ĐURĐEVAC

FOTO Zdravko Seleš predstavio nagrađenu zbirku poezije

SLAVI SE KRAJ SREDNJOŠKOLSKOG OBRAZOVANJA

FOTO/VIDEO Maturantsko ludilo diljem Podravine i Prigorja

KONFERENCIJA KLUBA POSLOVNIH ŽENA ALFA

FOTO Poduzetnice raspravljale o svojim uspjesima u poslovnom svijetu

Edukativno druženje

Branitelji i polaznici COOR Podravsko sunce zajedno uređivali okoliš i pecali


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati