Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
misli na zdravlje

Ovaj simptom visokog kolesterola možete uočiti na prstima i nemojte ga ignorirati

Povišene razine lošeg kolesterola zdravstveni su problem koji može dovesti do začepljenja krvnih žila, infarkta ili moždanog udara. Najčešće ne daje nikakve vidljive simptome, a kao faktori rizika navode se konzumiranje masne hrane, fizička neaktivnost, pretilost, pušenje i alkohol. Stručnjaci kažu da i genetske predispozicije dovode do povišenog kolesterola, ali da se svakako može regulirati zdravijom prehranom i fizičkom aktivnošću.

Kada je riječ o simptomima kolesterola, kako smo naveli, najčešće ih nema, iako stručnjaci tvrde da bolovi u prstima na rukama ili nogama mogu upozoriti na ovaj problem! Oni smatraju da se bol javlja zbog akumulacije kolesterola u krvnim žilama ruku i nogu, a još jedan od simptoma koji bi mogao da upozori na povišen kolesterol je osjećaj da vam prsti ruku i nogu trnu.

Osim toga, pod kožom se mogu formirati izbočine koje su zapravo nastale od masnih naslaga, a obično su blijedo žute ili narančaste boje i mogu biti osjetljive na dodir. Najčešće se javljaju na šakama ili stopalima, a mogu da se pojaviti i na laktovima, stražnjici ili koljenima.

Sve u svemu, najsigurniji način provjere razine kolesterola je vađenjem krvi, ali dobro je i znati koji simpotomi na to mogu ukazati.

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

PRIJEVARA U TIJEKU

HZZO objavio važno upozorenje za umirovljenike!

Upravo objavio HALMED

Iz prodaje se povlači poznati lijek. Sumnja se u njegovu neispravnost

JESTE LI ZNALI?

Ovo je najzdravija krvna grupa

JESTE LI ZNALI?

Popularna plava Nivea pravi je lijek za mnoge zdravstvene probleme

Jeste li znali?

Ovo je jedan od najzdravijih začina na svijetu

otkrivene čestice metala

Lidl iz prodaje povlači popularni prehrambeni proizvod. Kupcima će novac biti vraćen i bez računa

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati