Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
VRT

Ovo je najljepše i najotpornije cvijeće na svijetu, nekad je krasilo svaku kuću…

Turski karanfil je prekrasno cvijeće koje je nekad krasilo gotovo svako dvorište, a osim što je jedan od najljepših cvijetova, spada u grupu najstarijeg kultiviranog cvijeća. Gotovo da nije postojalo dvorište u Jugoslaviji koje nije krasilo ovo cvijeće, a zbog njega su balkoni izgledali kao iz bajke. Naše bake su ga obožavale…

Budući da mu treba dosta vremena da procvjeta kad se posadi iz sjemena, najbolje bi bilo posaditi sadnicu, jer ćemo tako, ako ga posadimo u proljeće, na ljeto već imati prelijepe cvjetove, a pored toga što krasi dvorište, ovo cvijeće može se ubrati i staviti u vazu u kojoj može trajati i do dva tjedna zbog čega ga se smatra jednim od najotpornijih na svijetu.

Turski karanfil

Travanj je savršen za sijanje karanfila u vrtu, a sredinom svibnja posadite ga kao sadnicu, ali to radite podvečer jer se ovaj cvijet ne voli presađivati po suncu. Zalijevajte ga jednom do dva puta tjedno jer ne voli puno vode. Karanfilu ne smeta zima, pa će u vrtu prespavati hladno vrijeme i pričekati proljeće da ponovno “živne”. Pošto raste do 50 cm, dobro je da ga nekako zavežete kako ga kiša i vjetar ne bi slomili.

Karanfil cvjeta do kraja ljeta, a najljepši i najbujniji cvijet je u lipnju i srpnju.

Iako karanfil može oboljeti od raznih bolesti ukoliko će te ga pravilno uzgajati o tome ne morate brinuti. Međutim, ako se ipak desi da se biljka razboli, na vrijeme ju uklonite jer je znaju napadati i zečevi, piše Kuhinja i zdravlje.

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ONA JE JEDNA OD 2399 HRVATA ROĐENIH NA RIJEDAK DATUM

Dunja je šesnaestogodišnjakinja koja danas slavi svoj četvrti rođendan

Već će ove godine stvarati hlad

Radnici Komunalca bolesne lipe zamijenili stablima javora

Snimio čitatelj

FOTO U Golu je stigla prva roda!

OPET KOMADIĆI METALA

Lidl povlači popularni prehrambeni proizvod i vraća kupcima novac

KAMO U NEDJELJU?

Ladies night na Bazenima Cerine

TRAŽITE POSAO?

Možda je ovo idealna prilika za Vas!

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati