Jabuka bez sumnje spada u skupinu najpopularnijeg voća, ali isto tako i najzdravijeg. Jedna se sorta tu posebno izdvaja, a riječ je o zelenim jabukama i ne bi ih bilo loše jesti svakodnevno, piše Čapljinski.
Naime, ova sorta jabuka bogata je vlaknima koja su vrlo važna za probavu. Bogate su polisaharidima i ligninom koji su od vitalnog značaja za zdravlje debelog crijeva. Također sadrže velike količine željeza koje povećava razinu kisika u krvi, ali tu su i bakar, cink, mangan i kalij koji jačaju vaš metabolizam. Jabuke pomažu kod reguliranja razine šećera u krvi, kolesterola, ali i čiste jetru. Nadalje, antioksidansi u zelenim jabukama pomažu da se riješite podočnjaka i osvježite izgled vaših očiju.
Obzirom da su relativno zasitne, a opet ukusne i niskokalorične uvelike pomažu i kod mršavljenja odnosno smanjena masnih naslaga.
FOTO Arhiva