Za ovu vrstu šljiva vjerojatno nikad niste niti čuli, a najzdravija je od svih sorta. Starosjedioci Australije stoljećima jedu ovo voće i koriste ga u medicinske svrhe, prenosi rama. Ovi mali plodovi nisu poput šljiva na koje ste navikli. Naime, imaju gorak, slan okus, a osim u prehrani, neki koriste kakadu šljivu za ubode komaraca, kožne rane, prehlade, gripe i glavobolje. One su navodno najveći zabilježeni prirodni izvor vitamina C iz bilo koje hrane. Također su prepune vlakana, vitamina E, bakra, željeza i antioksidansa.
Kakadu šljiva je izvrsna za kožu jer je bogata vitaminom C koji se koristi u mnogim proizvodima za njegu kože zbog svog antioksidativnog učinka, koji može zaštititi kožu od slobodnih radikala i igrati ulogu u sintezi kolagena.
>>> Pogledajte koliko banana dnevno smijete pojesti <<<
Ona može pomoći u regulaciji krvnog tlaka djelujući kao diuretik i uklanjajući tekućinu iz tijela. Osim toga, šljive imaju pozitivan omjer kalija i natrija, koji je neophodan za održavanje uravnoteženog krvnog tlaka.
Istraživanja su pokazala kako ekstrakti voća i lišća mogu spriječiti da se razbolite od bakterija koje se prenose hranom. Kakadu šljiva sadrži prirodnu antibakterijsku komponentu, koja je također korisna u proizvodima za njegu kože.
Svježe kakadu šljive nije lako pronaći u lokalnim trgovinama zbog izazova transporta svježeg voća. Međutim, možete ih lako pronaći u obliku praha.
FOTO ilustracija