Koje god voće jeli, nema nikakve sumnje da će pozitivno utjecaji na vaše cjelokupno zdravlje, međutim, osobe starije od 60 godina, trebale bi više konzumirati jednu određenu vrstu voća, prenosi Index. Dijetetičarka Taylor Janulewicz tvrdi kako je riječ o bobičastom voću koje bi stariji od 60 trebali jesti više puta tjedno. Bobičasto voće je najbolji izbor zbog antioksidansa koje sadrži.
>>> Ovo voće najviše deblja <<<
– Antocijanini, glavni antioksidansi u voću i povrću s plavom i ljubičastom bojom, pomažu u zaštiti moždanih stanica od oštećenja. Bobičasto voće također utječe na poboljšanje pamćenja, što je posebno korisno kako starimo – kaže dijetetičarka, prenosi Index.
>>> Lidl iz prodaje povlači jaja: “Nemojte ih konzumirati!” <<<
Dakle glavni razlozi za učestalu konzumaciju su:
Odličan izvor vitamina i minerala
Poboljšavaju zdravlje srca
Bogata su vlaknima
FOTO ilustracija