Svake godine Environmental Working Group rangira neorganske proizvode s najviše ostataka pesticida. EWG analizira podatke američkog Ministarstva poljoprivrede i Uprave za hranu i lijekove, piše Slobodna Dalmacija.
– Ove je godine EWG utvrdio da 75 posto svih konvencionalnih svježih proizvoda imalo ostatke potencijalno štetnih pesticida – prema EWG-u.
Jagode i špinat ponovno su zauzeli prva dva mjesta na ovogodišnjoj listi. Ovo je popis od 12 voća i povrća s najvećim količinama pesticida, navodi CNBC, a prenosi Slobodna Dalmacija.
- 1. Jagode
- 2. Špinat
- 3. Kelj
- 4. Grožđe
- 5. Breskve
- 6. Kruške
- 7. Nektarine
- 8. Jabuke
- 9. Ljuta papričica
- 10. Trešnje
- 11. Borovnice
- 12. Mahune
FOTO ilustracija