Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Tvrtka je u 2022. zaprimila 6.726 prigovora

Ovo je prosječna brzina putničkog vlaka u Hrvatskoj

Tvrtka HŽ putnički prijevoz ostvarila je u 2022. godini značajan rast neto dobiti koja iznosi 18 milijuna kuna, dok je u 2021. iznosila 13,7 milijuna, ali tu je utjecaja imala jasno i pandemija koronavirusa.

U prošloj je godini prevezeno 18,6 milijuna putnika i prihod od prodaje karata iznosio je 183 milijuna kuna od ukupnih 848 milijuna kuna prihoda koje je tvrtka HŽPP ostvarila. Ono što je zanimljivo, u 2021. godini prihod od prodaje karti po putniku bio je 11,37 kuna, a u 2022. godini 9,84 kune.

U svom je godišnjem izvješću HŽPP naveo nekoliko prepreka koje utječu na potražnju, a kao prva navodi se prosječna komercijalna brzina njihovih vlakova. Naime, u 2022. godini prosječna brzina hrvatskog vlaka od početne do posljednje postaje iznosila je 44,7 kilometara na sat, dok je u sličnim europskim zemljama ta brzina od 68 do 70 kilometara na sat. 

HŽPP je objavio i izvješće o kakvoći usluge. Naime, 73,8 posto putničkih vlakova prometovalo je prema voznom redu ili su kasnili do pet minuta, a procjena trajanja putovanja ne zadovoljava čak pola ispitanika u anketi koju je HŽPP proveo. Tvrtka je u 2022. sveukupno zaprimila 6.726 prigovora od čega ih se najviše, 2835, odnosilo na povrat novca i 972 na kašnjenje vlakova.

FOTO Podravski list

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

EKSPLOZIJA PLINSKE BOCE UNIŠTILA IM SVE ŠTO SU CIJELI ŽIVOT GRADILI

VIDEO Dragica: “Hoću samo svoju hižu, nikaj drugo mi ne treba, nikakvo bogatstvo!”

TU, MEĐU NAMA

FOTO/VIDEO Marijan Fuček jedini u Hrvatskoj izrađuje cimbule

Izbjegnuta tragedija

UPRAVO Muškarac vozilom sletio u kanal pun vode, spasili ga u zadnji čas

KANLIZACIJA JE ZAVRŠENA, PROČISTAČ DO KRAJA GODINE

Privodi se kraju projekt vrijedan 35 milijuna eura

Pokidao limeni krov

FOTO Jak vjetar oštetio Palaču pravde

BURAN VIKEND U ŽUPANIJI

Osam kaznenih djela, prometna s ozlijeđenima i požar

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI