MISLI NA ZDRAVLJE

Ovo meso najviše deblja

Pojedini stručnjaci tvrde kako određene vrste mesa mogu potencijalno doprinijeti debljanju, naravno, kad govorimo o pretjeranoj konzumaciji.

Crveno meso, iako je odličan izvor makro i mirkonutrijenata poput željeza i proteina, prekomjerna konzumacija, posebno masnih komada, može loše utjecati na zdravlje. Masni komadi crvenog mesa, poput odrezaka ribeye ili T-bone i mljevene govedine s visokim sadržajem masti, mogu potaknuti upale i debljanje kada se konzumiraju u velikim količinama, piše klik.hr

Hrana kao što su kobasice, slanine, hrenovke i slične delikatese, često obiluju zasićenim mastima, natrijem i aditivima poput konzervansa i nitrata. Ovi sastojci mogu doprinijeti kroničnim upalama u tijelu. Prerađeno meso također sadrži visok broj kalorija i soli, što može rezultirati debljanjem i povećanim krvnim tlakom.

Meso proizvedeno konvencionalnim metodama uzgoja često uključuje upotrebu antibiotika, hormona i neadekvatne uvjete za stoku. Ovi čimbenici mogu rezultirati mesom koje sadrži rezidualne antibiotike i hormone, što može narušiti prirodnu hormonsku ravnotežu tijela i doprinijeti upalama. Osim toga, neravnoteža omega-6 i omega-3 masnih kiselina u takvom mesu može dodatno potaknuti upale u tijelu.

O glavnom uzroku debljanja, odnosno kalorijskom suficitu, više pročitajte OVDJE.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

STRASTVENI RIBIČI

Mladi Leo je na varalicu ulovio tolstolobika, a tati Mladenu je „došla” štuka od 95 centimetara

PRIGORCI završili na sudu zbog prometne nesreće

Autom naletio na susjedovog šarplaninca. Dobit će gotovo 3000 eura

NADOGRAĐENI DIO JOŠ UVIJEK NIJE OTVORIO SVOJA VRATA

Pobuna roditelja: “Našu su djecu smjestili u hodnik, na samom ulazu u vrtić!”