VRT ZIMI

Ovo povrće nakon prvog mraza postaje slađe i ukusnije

Kada mraz prvi put dotakne vrt, neko povrće stvarno dobije bolji okus. Prirodna reakcija biljaka na hladnoću uključuje pretvaranje škroba u šećer kako bi se zaštitile od smrzavanja, a to pojačava njihovu prirodnu slatkoću i smanjuje gorčinu. Mrkva koja ostane u zemlji postaje primjetno slađa jer hladnoća pokreće procese koji naglašavaju njezin prirodni slatkasti okus. Pastrnjak nakon nekoliko hladnih noći razvija bogat, nježno sladak i aromatičan karakter koji ga čini odličnim za pečenje i variva. Cikla i repa, ostavljene u tlu, postaju dubljeg i slađeg okusa te gube dio svoje zemljanosti, piše agroklub.

Lisnato povrće i kupusnjače jednako dobro reagiraju na mraz. Kelj, raštika, prokulice i zimske salate nakon mraza postaju nježnije i slađe jer hladnoća smanjuje njihovu prirodnu gorčinu. Poriluk i čičoka također postaju blažeg i ugodnijeg okusa. Umjesto da mraz označi kraj sezone, on mnogim kulturama donese trenutak najbolje arome, kada zemlja i hladnoća zajedno stvaraju povrće najpunijeg i najukusnijeg zimskog profila.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

LUDBREG NABAVLJA PET ELEKTRIČNIH AUTOBUSA

Ulicama Ludbrega od nove godine vozit će Dudek, Regica, Presvetli, Cinober i Babica

PREDSTAVLJEN PROGRAM OVOGODIŠNJE KOPRIVNIČKE BAJKE

Ulazimo u najljepše doba godine, čeka nas niz koncerata, stižu Nina, Tolja, Bebek, Škoro…

Kažnjen je sa 2.640 eura

Povratak kući loše je prošao za gastarbajtera. Vozio VW pijan, nikad nije ni položio vozački ispit