Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
SJAJNI REZULTATI POSLOVANJA

Ovo su najveće i najsupješnije tvrtke ludbreškoga kraja

Prema ukupnim prihodima gospodarstvenici iz Ludbrega, u prošloj su godini bili ispred drugih gradova u županiji, naravno osim Varaždina. Također, sve tvrtke iz ludbreške regije među 100 najvećih redom su proizvodne, a one najveće i izrazito izvozno orijentirane. Velika većina tvrtki u 2020. godini pokazala je snažan rast prihoda i dobiti.

Među top 100 tvrtki u županiji najbolje je rangirana tvrtka Bomark pak, u vlasništvu varaždinskog poduzetnika Miljenka Boršćaka, koja je s 890 milijuna kuna treća tvrtka po prihodima u županiji, odmah iza Vindije i Koke. Ta uspješna kompanija s 206 zaposlenika imala je značajan rast prihoda od čak 230 milijuna kuna, što je rast od gotovo 35 posto. Dobit je bila više nego solidnih 37 milijuna kuna. Rast u prihodima kompanije koja se bavi proizvodnjom elastične folije je posljedica rasta proizvodnih kapaciteta za 14 posto, a nešto više od 22 posto rasta može se zahvaliti rastu cijene. Bomark pak je izrazito uspješan izvoznik, čak 92 posto proizvodnje otišlo je na vanjska tržišta.

Ipak, još veći rast imala je tvrtka ACG Europe, nekadašnji Lukaps, u vlasništvu indijske multinacionalne kompanije koja se bavi proizvodnjom kapsula za lijekove. Tamo je prihod rastao za ogromnih 39 posto na 481 milijun kuna, a zaposleno bilo preko 330 ljudi. Broj zaposlenih konstantno je rastao jer je tvrtka bila u velikom investicijskom ciklusu i proširenju proizvodnih kapaciteta, koje je u proteklih pet godina višestruko proširila.

Sljedeća na popisu tvrtki iz ludbreškog kraja je Ducati komponenti, koja je u sastavu talijanske grupe Ducati energia. Još jedna proizvodna kompanija koja se bavi izradom električkih sklopova, a prvenstveno rotora, statora, generatora, dijelova vanbrodskih motora, dijelova za lake avione i električnih dijelova za sve vrste dvokotača na svijetu. Tamo su imali prihod od 180 milijuna kuna, što je rast sa 166 milijuna iz 2021. godine. Ducati komponenti imali su značajnu dobit od 15 milijun kuna te 192 zaposlena.

Sljedeća na popisu je Oprema d.d. sa 170 milijuna kuna, a tu je zabilježen veliki rast sa 116 milijuna kuna. Tamo je na kraju godine bilo 191 zaposlenih. Ova tvrtka u vlasništvu obitelji Cvetko bavi se proizvodnjom rashladnih strojeva za hlađenje pića. Samo dva mjesta iza nalazi se Stolarija Pečenec iz Malog Bukovca, još jedna obiteljska tvrtka koja je imala značajan rast prihoda, sa 120 na 164 milijuna kuna i više nego dobru dobit od 35 milijuna kuna. Zaposleni ih je bilo dvjestotinjak, a tvrtka je u vlasništvu Antuna Pečenca i bavi se proizvodnjom masivnih lijepljenih drvenih ploča, drvne građe i briketa.

Popis najuspješnijih tvrtki iz ludbreškog kraja nastavlja se s još jednom proizvodnom tvrtkom, sa sjedištem u Martijancu, ali i s pogonom u Ludbregu. Radi se o tvrtki Lim-mont sa 150 zaposlenih, koja se bavi izradom aluminijskih profila, ali i kontejnera, te je u vlasništvu obitelji Međeral. Prihodi u 2022. godini bili su 142 milijuna kuna i rasli su s obzirom na 2021. godinu (135 milijuna kuna).

Slijedi tvrtka Grafičar, koja se bavi proizvodnjom komercijalne kartonske i papirnate ambalaže u vlasništvu Franje Besera, koja je također podigla prihod s 84 na 110 milijuna kuna, a poslovali su dobiti od 6,2 milijuna kuna i zapošljavali dvjestotinjak zaposlenika.

Massive Holding u sastavu Požgaj grupe sa 124 milijun kuna prihoda, što je 2,2 milijuna manje nego pretprošle godine, je poslovao s dobiti od 1,36 milijuna kuna i zapošljavao deset radnika, njezina sestrinska tvrtka, kompanija koje se bavi izradom drvene stolarije i namještaja Massive panels, ima još veći pad prihoda, s 88 na 76,3 milijuna kuna te je poslovala s 4,7 milijuna kuna gubitka, a zapošljavala je 95 radnika.

Tvrtka Inox mont iz Sigeca ludbreškog, osnivača Mladena Vidovića i Zlatka Sove, bavi se montažom industrijskih postrojenja i imala je prihod od 90 milijuna kuna, što je rast za skoro tri milijuna. Poslovala je s dobiti od oko 3,7 milijuna kuna i zapošljava oko 160 radnika. Među 100 najvećih nalazi se i PR Orehovec iz Malog Bukovca koji se bavi prirodnim uzgojem peradi. Ta obiteljska tvrtka također je imala snažan rast prihoda, s 46 na 70 milijuna kuna s dva milijuna kuna dobiti. Zaposleno je bilo 15 radnika.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Izvještaj zavoda za zapošljavanje

Novi rekordni minimum ljudi u potrazi za poslom u našoj županiji

prometne nesreća s oziljeđeno osobom

Pijan bez vozačke zabio se u automobil, koji je sletio s ceste, ozlijeđen putnik

Songkillersi rasplesali ljubitelje dobre glazbe

VIDEO Koprivničanci se njišu u ritmu funka


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati