SAVJETI

Ovo su tri najveće greške koje možete napraviti kada radite čvarke

U skupinu najpopularnijih poslastica današnjice definitivno se mogu svrstati čvarci. Pripremaju se od svinjskog masnog tkiva koje možete i naručiti. Međutim, pazite da ne napravite neku od najučestalijih grešaka prilikom istapanja.

Preveliki komadi slanine neće se dobro stopiti, a oni pak presitni će vam dati suhe, tamne i pretvrde čvarke tako da bi bilo najbolje rezati kockice veličine 2,5 do 3 centimetra, piše Punkufer. Obzirom da je riječ o vrlo masnoj namirnici, svinjsku slaninu treba neprestano miješati barem prvi pola sata topljenja. I treća greška na koju treba paziti, prevelike količine mlijeka potamnit će čvarke. Neki bi normativ bio na pet kilograma narezane slanine dodati pola decilitra mlijeka i to postepeno, a ne uliti sve odjednom.

FOTO Podravski list

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

U ČAST BLAŽU LENGERU

FOTO Pjesmom i druženjem prisjetili se glazbene legende

NAKON 39 GODINA RADA

Omiljeni učitelj geografije otišao u zasluženu mirovinu: “Sada ću se posvetiti unučadi i njegovanju voćaka”

PROMOCIJA U PODRAVSKIM SESVETAMA

FOTO Bosiljka Pavlović predstavila novu zbirku poezije