SAVJETI

Ovo su tri najveće greške koje možete napraviti kada radite čvarke

U skupinu najpopularnijih poslastica današnjice definitivno se mogu svrstati čvarci. Pripremaju se od svinjskog masnog tkiva koje možete i naručiti. Međutim, pazite da ne napravite neku od najučestalijih grešaka prilikom istapanja.

Preveliki komadi slanine neće se dobro stopiti, a oni pak presitni će vam dati suhe, tamne i pretvrde čvarke tako da bi bilo najbolje rezati kockice veličine 2,5 do 3 centimetra, piše Punkufer. Obzirom da je riječ o vrlo masnoj namirnici, svinjsku slaninu treba neprestano miješati barem prvi pola sata topljenja. I treća greška na koju treba paziti, prevelike količine mlijeka potamnit će čvarke. Neki bi normativ bio na pet kilograma narezane slanine dodati pola decilitra mlijeka i to postepeno, a ne uliti sve odjednom.

FOTO Podravski list

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

KORISTAN SAVJET

VIDEO Poznati uzgajivač lubenica otkrio kako odabrati najbolju: “Kuckanje je izmišljotina, evo na što morate obratiti pažnju”

Izborna skupština Udruge Bilikum

Denis Maksić ponovno izabran za predsjednika vinara i vinogradara Križevaca

GLAZBENA POSLASTICA

FOTO/VIDEO Plavi orkestar stavio točku na i za ovogodišnju Picokijadu