SAVJETI

Ovo su tri najveće greške koje možete napraviti kada radite čvarke

U skupinu najpopularnijih poslastica današnjice definitivno se mogu svrstati čvarci. Pripremaju se od svinjskog masnog tkiva koje možete i naručiti. Međutim, pazite da ne napravite neku od najučestalijih grešaka prilikom istapanja.

Preveliki komadi slanine neće se dobro stopiti, a oni pak presitni će vam dati suhe, tamne i pretvrde čvarke tako da bi bilo najbolje rezati kockice veličine 2,5 do 3 centimetra, piše Punkufer. Obzirom da je riječ o vrlo masnoj namirnici, svinjsku slaninu treba neprestano miješati barem prvi pola sata topljenja. I treća greška na koju treba paziti, prevelike količine mlijeka potamnit će čvarke. Neki bi normativ bio na pet kilograma narezane slanine dodati pola decilitra mlijeka i to postepeno, a ne uliti sve odjednom.

FOTO Podravski list

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

“Iz bakine škrinje” po 18. Put

FOTO/VIDEO Zrinski trg večeras se pretvorio u pozornicu bogate kulturne baštine, pjesma i ples ne prestaju

Velika svečanost

Podijeljene svjedodžbe maturantima Srednje gospodarske škole u Križevcima

SAVJETI U VRTU

Mrkve iz vašeg vrta sitne su i bez okusa zbog greške koju rade mnogi. Od velikih i sočnih plodova dijeli vas jedan besplatni potez