Određena hrana može jako pozitivno utjecati na zdravlje srca i smanjiti rizik od srčanih bolesti, no jednako tako, određene namirnice pune soli, zasićenih masti, dodanih šećera, mogu jako loše utjecati na ovaj vrlo važan mišić.
Nezdrava, odnosno loša i neuravnotežena prehrana i navike jedan su od glavnih uzroka kardiovaskularnih bolesti, a kako navode na stranici Harvard health, ključno je izbjegavati prerađene namirnice, poput recimo hrenovki, pašteta i sličnog. Također nužno je voditi računa o količini konzumacije hrane koja je puna soli ili umjetnih sladila te naravno izbjegavati, što je više moguće, alkohol.
S druge strane, preporuka je uvijek zdrava i raznovrsna prehrana bogata voćem, povrćem, orašastim plodovima te hranom punom proteina poput ribe i piletine. Ukoliko se kupuje naprimjer zaleđeno povrće, najbolje je kupovati ono bez dodanih začina ili maslaca, a ako se kupuje konzervirano voće recimo, treba tražiti ono bez dodanih šećera.
FOTO ilustracija