Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Pad nezaposlenosti: Slobodna radna mjesta za čak 92 građevinara

Kako doznajemo u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, krajem rujna ove godine na području Koprivničko-križevačke županije evidentirano je 1736 nezaposlenih osoba.

U odnosu na kolovoz imamo 133 nezaposlenih manje, a u odnosu na isti mjesec lani četiri osobe manje na birou.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Na Zavod se tijekom rujna javilo 315 osoba, što je 23 posto više nego u kolovozu, ali i 13,3 posto više nego u rujnu prethodne godine. Najviše, naravno nakon prestanka njihova radnog odnosa, a takvih je bilo 190. Nakon što su završili školu i nisu uspjeli naći posao, na biro se javilo 44-ero.

Na biro je došlo najviše onih iz prerađivačke industrije, pretpostavljamo sezonaca, njih 33-oje, ali i ostalih uslužnih djelatnosti te trgovine.

U rujnu se smanjila i potreba za radnicima. Poslodavci iz naše županije u rujnu su imali 476 slobodnih radnih mjesta, što je za 14,8 posto manje nego u kolovozu te za 7,8 posto manje nego u rujnu prethodne godine.

Najviše su se tražili građevinari, bila su čak 92 slobodna radna mjesta, a zatim u prerađivačkoj industriji (81) te trgovini (38). Inače, u obrazovnoj strukturi nezaposlenih osoba najbrojnije su osobe sa završenom srednjom školom za zanimanja u trajanju do tri godine i školom za KV i VKV radnike (512 osoba).

FOTO: Ivica Barać

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI