Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Paragliding klub Feniks održao susret u atraktivnom letačkom sportu

Paragliding klub Feniks Kalnik Koprivnica zrakoplovni je klub sa sjedištem u Koprivnici koji djeluje već više od dvadeset godina. 

Njihov je glavni cilj razvitak padobranskog jedrenja, osposobljavanje i unaprjeđivanje rada članova i promidžba zrakoplovnog sporta na području Hrvatske, a poglavito na području Koprivničko-Križevačke županije. Imaju dva registrirana letjelišta, i to Kalnik i Mali Kalnik. Iz kluba su uredili dva starta na Kalniku tzv. “Zapadni start” i “Rampu”, a na Malom Kalniku, koje se nalazi istočno od sela Deklešanec na visini od 278 metara, imaju i registrirani školski teren, te ga u suradnji s obučnim centrom za pilote parajedrilica KPJ Jastreb koriste za obuku novih članova.

Već godinama organiziraju paraglajding susret Feniks Open Kalnik, koji je ove godine održan pretprošli vikend, i to na letjelištu Mali Kalnik. Na njemu je sudjelovalo pet klubova s ukupno petnaest sudionika. Na prvom se mjestu u ukupnom poretku našao Team ZK Aerotika, zatim Parafreek na drugom mjestu te AK Virovitica na trećem. Njihovi članovi osvojili su prva tri mjesta u muškoj i ženskoj konkurenciji: Vedran Žgela iz ZK Parafreek završio je prvi, na drugom se mjestu našao Dean Mihelčić iz ZK Aerotika, a Dinko Kopas iz AK Virovitica završio je treći.

U ženskoj kategoriji pobjedu je odnijela Dorotea Protrka iz ZK Aerotika, a iza nje su se našle Dunja Božić iz istog kluba te Ines Šimunović iz AK Virovitica. Nastup su zabilježili i po jedan član iz KPJ Jastreb te domaćina, PG Feniksa. Pokraj službenog, letačkog dijela, prisutni su se lijepo podružili i zabavili.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI