Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Ludbreške mažoretkinje i Twirling klub u pripremi za Svjetsko prvenstvo

Pavičić: Prikupljamo novac jer je putovanje vrlo skupo

Nedavno smo pisali kako su Ludbreške mažoretkinje i Twirlingklub Ludbreg ostvarili sjajne rezultate na 23. prvenstvu Hrvatske u twirlingu i 26. Prvenstvu Hrvatske u mažoret plesu. Oba natjecanja bila su kvalifikacijska za izbor hrvatskih predstavnika za predstojeća svjetska i europska prvenstva, a ovim postignućima ludbreške cure plasirale su se na Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Liverpoolu.

Udrugu čini od 40-ak članova, a 20 juniora odlazi na Svjetsko prvenstvo u Liverpool koje će se održati od 8. do 13. kolovoza ove godine.
– Pripreme su u tijeku. Koreografije se pojačavaju svim mogućim elementima koji nam stoje na raspolaganju, odnosno koje su dozvoljene po propisima koreografije – govori predsjednica Udruge Mirjana Pavičić.

Za Svjetsko prvenstvo pripremaju ih licencirani treneri Tihana Ledenko i Tihomir Bendelja koji su na prvenstvu Hrvatske u twirlingu i Prvenstvu Hrvatske u mažoret plesu pripremili 12 koreografija, od kojih je 11 ovjenčano medaljama. U razgovoru, predsjednica Udruge Mirjana Pavičić rekla je kako će se potruditi maksimalno kako bi ostvarili što bolji mogući rezultat.

– S obzirom na to da je to svjetsko prvenstvo na koje dolaze Amerikanci i Japanci i ostatak Europe, očekivanja su i dalje prisutna. Međutim, ništa ne možemo obećati, ali sigurno ćemo dati sve od sebe da Republiku Hrvatsku predstavimo na najbolji mogući način – kazuje Mirjana Pavičić.

Kako kažu iz Udruge, ovo ne bi bilo moguće bez podrške roditelja koji su prisutni u svakom trenutku te im pomažu na sve moguće načine. No, nažalost, djevojkama treba i dodatna pomoć od svih ljudi dobre volje kako bi uopće mogle na put u Liverpool.
– Trenutno smo u procesu prikuplja sredstava jer putovanje vrlo skupo – ističe predsjednica Udruge.

Svi koji žele pomoći, mogu uplatiti koliko god mogu i žele na IBAN Ludbreških mažoretkinja: HR0823600001101734374 ili na IBAN Twirling kluba Ludbreg: HR7523600001102247559.
– Zahvaljujemo svima koji su do sada već izdvojili koji euro i koji će izdvojiti kako bi djevojke mogle otići na Svjetsko prvenstvo i predstaviti našu državu na najbolji mogući način – zaključuje Mirjana Pavičić.

FOTO: Tihomir BendeljaHalo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

EURO KVALIFIKACIJE

FOTO Sjajna atmosfera! Puna dvorana bodri Hrvatsku na putu prema Europskom prvenstvu

Picoki u zadnjem kolu dočekuju vodećeg Zanatliju

Nova pobjeda Graničara, i dalje u igri za osvajanje trećeg mjesta

supersport hnl, 25. kolo

FOTO Novi poraz! Slaven četiri kola bez pobjede, Lokomotiva kaznila loše prvo poluvrijeme

transfer bomba

Podravka potpisala veliko pojačanje, dolazi nesuđena hrvatska reprezentativka

SLAVEN ĆE TRI OD ČETIRI UTAKMICE IGRATI U KOPRIVNICI

Pakleni ožujak: Lokomotiva pa tri “teškaša”

ferdinandovčani se protive elitnoj ligi, no promjenama se moraju prilagoditi

Franjo Kovačev: To je za nas korak unazad, a za suce, bojim se, prevelik zalogaj…


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati